PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO SE SPREMA ČOKOLADNA BAKLAVA: Poslastica na "šolje" - 1 trik u pripremi oni znaju
Profesionalni kuvari otkrili kako se sprema čokoladna baklava na "šolje", a jedan trik u pripremi samo oni znaju

Baklava je poslastica koju ne odbijaju ni deca, a ni starije osobe.
Bez premca je zbog svoje sočnosti, mekoće i fantastičnog ukusa.
Ukoliko trenutno postite za vas je tu posna čoko-višnja baklava koja ne može čak ni da se uporedi sa originalnom koja je toliko dobra.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu
Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu
Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu
Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima
Sada je pred vama čokoladna baklava na kojoj će vam svi pozavideti i čim je probaju pitaće vas kako se sprema.
Profesionalni kuvari znaju kako se ona najbolje sprema uz jedan trik.
Sastojci i recept su tu:
2,5 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje ulja
1/2 kašičice soli
1/2 šolje vode
1/4 šolje kakaoa
1/2 šolje mleka
3,5 šolje brašna
Za nadev:
50 g čokolade
1/2 šolje pistaća
1/4 šolja kondenzovanog mleka
1/2 šolje oraha
1/2 kašičice mlevenog kardamoma
1/4 šolja indijskih oraha
Za sirup:
1/2 limuna
1 šolja šećera
1/2 šolje vode
Priprema:
U posudi pomešajte ulje, mleko i vodu. Lepo promešajte, pa dodajte prosejano brašno, kakao, so i prašak za pecivo.
Sve dobro sjedinite, pa umesite mekano testo. Ako je potrebno sipajte još malo vode. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori nekih 30 minuta.
Kratko premesite, pa podelite testo na 14 jednakih delova.
Svaki deo razvucite u tanak krug, pospite brašnom i ređajte testo jedno na drugo. Zatim malo pritisnite rukama i pređite i oklagijom.
Pobrašnite i sa druge strane i ponovo razvucite testo.
Podelite na 2 jednaka dela, pa jedan deo što tanje razvucite.
Priprema nadeva:
U posudi pomešajte seckane orahe, indijske orahe i pistaće, pa dodajte kardamom i kondenzovano mleko.
Lepo sjedinite i ostavite sa strane.
Priprema sirupa:
U šerpi pomešajte vodu i šećer, pa kuvajte dok smesa ne krene da ključa i dok se šećer ne istopi. Zatim sipajte sok od limuna i promešajte.
Detaljna priprema:
Premažite tepsiju istopljenim puterom, pa stavite jednu koru. Isecite višak i premažite istopljenim puterom.
Na isti način poređajte i ostatak kora.
Stavite nadev preko, pa poređajte seckanu čokoladu. Preko stavite kore koje ste razvukli na isti način.
Svaki komad testa premažite istopljenim puterom.
Isecite kocke, pa sipajte istopljeni puter preko.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Preko vrele baklave sipajte hladan sirup i ostavite da upije.

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)