Recept za najjednostavniju tradicionalnu BOŽIĆNU POGAČU

11:00

Gastronomija 0

Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja, kada se lomi pogača

Recept za najjednostavniju tradicionalnu BOŽIĆNU POGAČU
Shutterstock

Isprobajte recept koji će vas oduševiti.

Recept za pogaču:

  • brašno 1 kg
  • mleko 1/2 l
  • svež kvasac 1 kocka
  • jaja 2
  • malo soli

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za početak u malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivati preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.

Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle 10 minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.

Komentari(0)

Loading