PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.

Sarma je glavno jelo na svakoj božićnoj trpezi. Postoje brojni recepti, ali ovaj, iza kog stoji čuveni kuvar Stevo Karapandža vas direktno vraća u detinjstvo.
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika. Postoje različite varijacije sarme zavisno o regionu i kulinarskoj tradiciji, a nama je glavna ona koju, uostalom, priprema i Stevo Karapandža.
Možda vas zanima:

OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Možda vas zanima:

OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Možda vas zanima:

OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
I da, u njegovoj verziji – jaje ide u sarme.
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- malo soli i bibera
- 1 kašika vegete
- malo ljute mlevene paprike
- 1 lovorov list
- suva rebrica ili kobasice
- 1-2 kašike sitno seckane pančete (ako želite)
- 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 jaje
- 2 kašike soka od paradajza
Zaprška:
- 1 veća glavica luk
- 1 kašikica slatke mlevene paprike
- 1 čen belog luka
Priprema:
Skuvajte pirinač do pola, a za to vreme na malo ulja prodinstajte luk. Kada se luk zastakli, dodajte mu seckani beli luk, a ako želite možete i malo pančete narezane na kockice.
Meso stavite u duboku posudu pa dodajte peršun, pirinač, jaje, so i biber, vegetu i malo ljute paprike, a kada ste u to ubacili dinstani luk smesu dobro sjedinite. Nakon toga pripremite kiseli kupus, odvojite listove, odstranite tvrde delove i dobro operite, a deo, par listova, isecite na tanke rezance.
Listove kupusa punite sa kašikom i po fila i srolajte. Proces ponavljajte dok ne potrošite svo meso. Zatim u lonac u kom ćete kuvati sarmu, ubacite pola seckanog kupusa i na njega poređajte sarme koje je potrebno gusto da složite da se ne bi raspale tokom kuvanja. Na vrh sarmi ubacite lovorov list, rebarca ili suvo meso, a onda pokrijte sve ostatkom seckanog kupusa. Zatim dodajte i malo mlevene paprike i sok od paradajza pa zatim zalijte vodom da sve pokrije.
Kuvajte dva do tri sata povremeno dolivajući vodu po potrebi. Kada je sarma gotova od navedenih sastojaka napravite zapršku tako što ćete na par kapi ulja prepržiti luk, beli luk i crvenu papriku, sve to sjedinite, i dodajte u tečnost u kojoj se kuvala sarma. S time prelijte sarmu, pustite da se još malo krčka i vaše jelo je spremno, piše City Magazine.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)