PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.

Sarma je glavno jelo na svakoj božićnoj trpezi. Postoje brojni recepti, ali ovaj, iza kog stoji čuveni kuvar Stevo Karapandža vas direktno vraća u detinjstvo.
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika. Postoje različite varijacije sarme zavisno o regionu i kulinarskoj tradiciji, a nama je glavna ona koju, uostalom, priprema i Stevo Karapandža.
Možda vas zanima:

OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Možda vas zanima:

OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Možda vas zanima:

OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
I da, u njegovoj verziji – jaje ide u sarme.
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- malo soli i bibera
- 1 kašika vegete
- malo ljute mlevene paprike
- 1 lovorov list
- suva rebrica ili kobasice
- 1-2 kašike sitno seckane pančete (ako želite)
- 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 jaje
- 2 kašike soka od paradajza
Zaprška:
- 1 veća glavica luk
- 1 kašikica slatke mlevene paprike
- 1 čen belog luka
Priprema:
Skuvajte pirinač do pola, a za to vreme na malo ulja prodinstajte luk. Kada se luk zastakli, dodajte mu seckani beli luk, a ako želite možete i malo pančete narezane na kockice.
Meso stavite u duboku posudu pa dodajte peršun, pirinač, jaje, so i biber, vegetu i malo ljute paprike, a kada ste u to ubacili dinstani luk smesu dobro sjedinite. Nakon toga pripremite kiseli kupus, odvojite listove, odstranite tvrde delove i dobro operite, a deo, par listova, isecite na tanke rezance.
Listove kupusa punite sa kašikom i po fila i srolajte. Proces ponavljajte dok ne potrošite svo meso. Zatim u lonac u kom ćete kuvati sarmu, ubacite pola seckanog kupusa i na njega poređajte sarme koje je potrebno gusto da složite da se ne bi raspale tokom kuvanja. Na vrh sarmi ubacite lovorov list, rebarca ili suvo meso, a onda pokrijte sve ostatkom seckanog kupusa. Zatim dodajte i malo mlevene paprike i sok od paradajza pa zatim zalijte vodom da sve pokrije.
Kuvajte dva do tri sata povremeno dolivajući vodu po potrebi. Kada je sarma gotova od navedenih sastojaka napravite zapršku tako što ćete na par kapi ulja prepržiti luk, beli luk i crvenu papriku, sve to sjedinite, i dodajte u tečnost u kojoj se kuvala sarma. S time prelijte sarmu, pustite da se još malo krčka i vaše jelo je spremno, piše City Magazine.

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)