KO KAŽE DA PALAČINKE NISU ZDRAVE? Recept za kojim je odlepila cela Srbije, od sada ćete ih praviti samo na ovaj način uz samo 4 sastojka
Oduševićete se ukusom.

Evo kako se pripremaju palačinke koje će obožavati cela porodica, a koje su mnogo zdravije od običnih.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
- 250 g sitnijih ovsenih pahuljica
- 2 jaja
- 500 ml vode gazirane ili obične
- 1 vanil šećer
- 1 kašičica narendane korice limuna ili 1 limun šećer
Priprema:
Pahuljice samleti dok se ne pretvore u brašno. U dobijeno ovseno brašno umešati vanilin šećer, koricu limuna ili limun šećer te postepeno dodavati vodu. Mešati dok se dobije lepa jednolična smesa.
Na kraju umešati dobro umućena jaja. Smesu pre pečenja ostaviti da odstoji barem 15 minuta.
Tiganj lagano samo premazati uljem, zagrejati na umerenoj temperaturi, nikako najjačoj i stavljati smesu za palačinke. Peći kao i obične.
Namazati ih po želji i uživati. Odlične su i same, bez nadeva.

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Komentari(0)