KO KAŽE DA PALAČINKE NISU ZDRAVE? Recept za kojim je odlepila cela Srbije, od sada ćete ih praviti samo na ovaj način uz samo 4 sastojka
Oduševićete se ukusom.

Evo kako se pripremaju palačinke koje će obožavati cela porodica, a koje su mnogo zdravije od običnih.
Sastojci:
Možda vas zanima:

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
- 250 g sitnijih ovsenih pahuljica
- 2 jaja
- 500 ml vode gazirane ili obične
- 1 vanil šećer
- 1 kašičica narendane korice limuna ili 1 limun šećer
Priprema:
Pahuljice samleti dok se ne pretvore u brašno. U dobijeno ovseno brašno umešati vanilin šećer, koricu limuna ili limun šećer te postepeno dodavati vodu. Mešati dok se dobije lepa jednolična smesa.
Na kraju umešati dobro umućena jaja. Smesu pre pečenja ostaviti da odstoji barem 15 minuta.
Tiganj lagano samo premazati uljem, zagrejati na umerenoj temperaturi, nikako najjačoj i stavljati smesu za palačinke. Peći kao i obične.
Namazati ih po želji i uživati. Odlične su i same, bez nadeva.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)