TORTA "DOBRA DOMAĆICA" NEMA KONKURENCIJU: Fil sa lešnikom, orasima i čokoladom - najbolja poslastica za praznike
Torta "Dobra domaćica" nema konkurenciju zbog fila sa lešnikom, orasima i čokoladom, to je najbolja poslastica za praznike
Najlepši dani su pred nama, bliži nam se i Božić.
Tradicija se kod nas jako poštuje i porodica je za praznike uvek na okupu.
Naše majke i bake se trude da ti dani budu najbolji, al sve to uz dobre specijalitete.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Tako se svi najviše obraduju nekim rolatima, a najbolja je rolada kojom ćete ih iznenaditi.
Deca najviše priželjkuju poslastice, pa je tako pred vama torta "Dobra domaćica".
Lešnici, orasi, čokolada...
Fil koji se topi u ustima.
Sastojci i recept su tu:
Za kore je potrebno:
prstohvat soli
6 jaja
1 kašičica praška za pecivo
200 g šećera
10g brašna
200 g mlevenih oraha
100 g mlevenih lešnika
Za fil:
1 kašičica vanilin šećera
200 g mlevenih oraha
100 g šećera
159 g mlevenih lešnika
400 ml slatke pavlake
200 g tamne otopljene čokolade
Za glazuru:
100 ml slatke pavlake
150 g tamne čokolade
Priprema:
Kore:
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, muteći neprekidno dok smesa za kore torte Dobra domaćica ne postane sjajna i gusta. Dodajte jedno po jedno žumance, pa lagano umešajte mlevene orahe i lešnike. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih pažljivo sjedinite sa smesom za tortu Dobra domaćica. Podelite smesu na tri dela i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ili dok kore ne postanu zlatno smeđe.
Fil:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte mlevene orahe i lešnike, a zatim postepeno umešajte otopljenu čokoladu. Nafilujte prethodno ohlađene kore za tortu Dobra domaćica.
Glazura:
Otopite tamnu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri, stalno mešajući dok smesa za tortu Dobra domaćica ne postane glatka.
Prelite glazuru preko torte i ostavite da se stegne.
Savet plus:
Ohladite tortu Dobra domaćica pre sečenja kako bi se fil i glazura stegli.
Ukrasite po želji, možete koristiti iseckane orahe, lešnike ili narendanu čokoladu.
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)