TORTA "DOBRA DOMAĆICA" NEMA KONKURENCIJU: Fil sa lešnikom, orasima i čokoladom - najbolja poslastica za praznike
Torta "Dobra domaćica" nema konkurenciju zbog fila sa lešnikom, orasima i čokoladom, to je najbolja poslastica za praznike

Najlepši dani su pred nama, bliži nam se i Božić.
Tradicija se kod nas jako poštuje i porodica je za praznike uvek na okupu.
Naše majke i bake se trude da ti dani budu najbolji, al sve to uz dobre specijalitete.
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Tako se svi najviše obraduju nekim rolatima, a najbolja je rolada kojom ćete ih iznenaditi.
Deca najviše priželjkuju poslastice, pa je tako pred vama torta "Dobra domaćica".
Lešnici, orasi, čokolada...
Fil koji se topi u ustima.
Sastojci i recept su tu:
Za kore je potrebno:
prstohvat soli
6 jaja
1 kašičica praška za pecivo
200 g šećera
10g brašna
200 g mlevenih oraha
100 g mlevenih lešnika
Za fil:
1 kašičica vanilin šećera
200 g mlevenih oraha
100 g šećera
159 g mlevenih lešnika
400 ml slatke pavlake
200 g tamne otopljene čokolade
Za glazuru:
100 ml slatke pavlake
150 g tamne čokolade
Priprema:
Kore:
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, muteći neprekidno dok smesa za kore torte Dobra domaćica ne postane sjajna i gusta. Dodajte jedno po jedno žumance, pa lagano umešajte mlevene orahe i lešnike. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih pažljivo sjedinite sa smesom za tortu Dobra domaćica. Podelite smesu na tri dela i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ili dok kore ne postanu zlatno smeđe.
Fil:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte mlevene orahe i lešnike, a zatim postepeno umešajte otopljenu čokoladu. Nafilujte prethodno ohlađene kore za tortu Dobra domaćica.
Glazura:
Otopite tamnu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri, stalno mešajući dok smesa za tortu Dobra domaćica ne postane glatka.
Prelite glazuru preko torte i ostavite da se stegne.
Savet plus:
Ohladite tortu Dobra domaćica pre sečenja kako bi se fil i glazura stegli.
Ukrasite po želji, možete koristiti iseckane orahe, lešnike ili narendanu čokoladu.

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću
Komentari(0)