TORTA "DOBRA DOMAĆICA" NEMA KONKURENCIJU: Fil sa lešnikom, orasima i čokoladom - najbolja poslastica za praznike
Torta "Dobra domaćica" nema konkurenciju zbog fila sa lešnikom, orasima i čokoladom, to je najbolja poslastica za praznike
Najlepši dani su pred nama, bliži nam se i Božić.
Tradicija se kod nas jako poštuje i porodica je za praznike uvek na okupu.
Naše majke i bake se trude da ti dani budu najbolji, al sve to uz dobre specijalitete.
Možda vas zanima:
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Možda vas zanima:
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Možda vas zanima:
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Tako se svi najviše obraduju nekim rolatima, a najbolja je rolada kojom ćete ih iznenaditi.
Deca najviše priželjkuju poslastice, pa je tako pred vama torta "Dobra domaćica".
Lešnici, orasi, čokolada...
Fil koji se topi u ustima.
Sastojci i recept su tu:
Za kore je potrebno:
prstohvat soli
6 jaja
1 kašičica praška za pecivo
200 g šećera
10g brašna
200 g mlevenih oraha
100 g mlevenih lešnika
Za fil:
1 kašičica vanilin šećera
200 g mlevenih oraha
100 g šećera
159 g mlevenih lešnika
400 ml slatke pavlake
200 g tamne otopljene čokolade
Za glazuru:
100 ml slatke pavlake
150 g tamne čokolade
Priprema:
Kore:
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, muteći neprekidno dok smesa za kore torte Dobra domaćica ne postane sjajna i gusta. Dodajte jedno po jedno žumance, pa lagano umešajte mlevene orahe i lešnike. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih pažljivo sjedinite sa smesom za tortu Dobra domaćica. Podelite smesu na tri dela i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ili dok kore ne postanu zlatno smeđe.
Fil:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte mlevene orahe i lešnike, a zatim postepeno umešajte otopljenu čokoladu. Nafilujte prethodno ohlađene kore za tortu Dobra domaćica.
Glazura:
Otopite tamnu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri, stalno mešajući dok smesa za tortu Dobra domaćica ne postane glatka.
Prelite glazuru preko torte i ostavite da se stegne.
Savet plus:
Ohladite tortu Dobra domaćica pre sečenja kako bi se fil i glazura stegli.
Ukrasite po želji, možete koristiti iseckane orahe, lešnike ili narendanu čokoladu.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)