NAJLEPŠA ČOKOLADNA ROZEN TORTA: U fil idu lešnici i mleveni keks - nestaće sa stola dok trepnete
Čokoladna rozen torta je jedna od najlepših, a u nju idu lešnici i mleveni keks, sa stola nestaje dok trepnete
Mnoge domaćice su u kuhinjama i prave specijalitete za slavsku trpezu.
Od ukusnih svečanih salata, raznih rolata, mimoze, ruske, pa sve do sarme, pečenja...
Naravno tu su i sitni kolači koji su deo naše tradicije, ali žene prave i posebne torte.
Ukoliko ste već pripremili sve, onda će vam dobro doći za praznike koji nam stižu.
U pitanju je čokoladna rozen torta koju ne samo da će deca obožavati, nego i stariji neće moći da joj odole.
Za recept su izdvojeni ovi sastocji:
280 g mlevenih lešnika
1 pakovanje rozen kora
330 g mevenog keksa
420 ml mleka
170 g crne čokolade
340 g šećera
270 g putera
Za glazuru je potrebno ovo:
40 ml ulja
120 g crne čokolade
Sada ide najbolji deo, a to je priprema:
U posudu ubacite mleko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isecka puter, smanjite na laganu vatru i mešajte dok se ne otopite.
Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mleveni keks i lešnike i dobro promešajte.
Rasporedite deo fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu.
Ređajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora.
Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom.
Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru.
Prijatno!
Hrskava i puna nadeva: Brzinska pita sa sirom prste da poližete, nestaje sa tanjira za tren oka
Ne zahteva mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.
Po receptu Ljiljane Blagojević, starinske i bez masti: Vanilice na 3 načina savršene za slavu i svaki dan (RECEPTI)
Jedan od omiljenih slatkiša u kojima se uživa decenijama opet je dobio svoje mesto na svečanim trpezama
OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV
Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Komentari(0)