NAJLEPŠA ČOKOLADNA ROZEN TORTA: U fil idu lešnici i mleveni keks - nestaće sa stola dok trepnete
Čokoladna rozen torta je jedna od najlepših, a u nju idu lešnici i mleveni keks, sa stola nestaje dok trepnete
Mnoge domaćice su u kuhinjama i prave specijalitete za slavsku trpezu.
Od ukusnih svečanih salata, raznih rolata, mimoze, ruske, pa sve do sarme, pečenja...
Naravno tu su i sitni kolači koji su deo naše tradicije, ali žene prave i posebne torte.
Ukoliko ste već pripremili sve, onda će vam dobro doći za praznike koji nam stižu.
U pitanju je čokoladna rozen torta koju ne samo da će deca obožavati, nego i stariji neće moći da joj odole.
Za recept su izdvojeni ovi sastocji:
280 g mlevenih lešnika
1 pakovanje rozen kora
330 g mevenog keksa
420 ml mleka
170 g crne čokolade
340 g šećera
270 g putera
Za glazuru je potrebno ovo:
40 ml ulja
120 g crne čokolade
Sada ide najbolji deo, a to je priprema:
U posudu ubacite mleko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isecka puter, smanjite na laganu vatru i mešajte dok se ne otopite.
Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mleveni keks i lešnike i dobro promešajte.
Rasporedite deo fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu.
Ređajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora.
Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom.
Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru.
Prijatno!
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
Komentari(0)