NAJLEPŠA ČOKOLADNA ROZEN TORTA: U fil idu lešnici i mleveni keks - nestaće sa stola dok trepnete

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Čokoladna rozen torta je jedna od najlepših, a u nju idu lešnici i mleveni keks, sa stola nestaje dok trepnete

rozen torta
Printscreen/Youtube

Mnoge domaćice su u kuhinjama i prave specijalitete za slavsku trpezu.

Od ukusnih svečanih salata, raznih rolata, mimoze, ruske, pa sve do sarme, pečenja...

Naravno tu su i sitni kolači koji su deo naše tradicije, ali žene prave i posebne torte.

Ukoliko ste već pripremili sve, onda će vam dobro doći za praznike koji nam stižu.

U pitanju je čokoladna rozen torta koju ne samo da će deca obožavati, nego i stariji neće moći da joj odole.

Za recept su izdvojeni ovi sastocji:

280 g mlevenih lešnika

1 pakovanje rozen kora

330 g mevenog keksa

420 ml mleka

170 g crne čokolade

340 g šećera

270 g putera

Za glazuru je potrebno ovo:

40 ml ulja

120 g crne čokolade

Sada ide najbolji deo, a to je priprema:

U posudu ubacite mleko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isecka puter, smanjite na laganu vatru i mešajte dok se ne otopite.

Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mleveni keks i lešnike i dobro promešajte.

Rasporedite deo fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu.

Ređajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora.

Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom.

Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading