Napravite domaći krem sir: Potrebna sam vam četiri jednostavna sastojka
Namaz možete da napravite i sami
 
                                Krem sir je ubedljivo jedan od omiljenih namaza. Ide u broje kolače poput čizkejka, ali i u slana jela poput rolata. Ne morate ga kupovati u prodavnici, možete ga napraviti i kod kuće vrlo jednostavno od par sastojaka, poput mleka. Pored toga potrebno je sirće koje sigurno imate, kao i puter i so.
Sastojci:
- 3 šolje punomasnog mleka
- 3 kašike sirćeta
- 2 prstohvata soli
- 1 kašika putera
Recept za krem sir:
Možda vas zanima:
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Možda vas zanima:
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Možda vas zanima:
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Sipajte punomasno mleko za krem sir u šerpu, pa ostavite da provri na srednje nižoj temperaturi. Promešajte nekoliko minuta, pa kada primetite da se mleko lepi za ivice šerpe, dodajte sirće postepeno, mešajući između dodavanja. Smanjite temperaturu pred kraj dodavanja sirćeta, pa mešajte još nekoliko minuta dok ne počne jasnije da se odvaja usireni deo. Ugasite ringlu i poklopite šerpu, pa ostavite tako da stoji 10-15 minuta. Dobro procedite sir, pritiskajući kako bi se višak tečnosti potpuno ocedio. Dodajte so, promešajte, pa izblendirajte krem sir zajedno sa puterom 3-5 minuta.
 
            Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
                 
            
Komentari(0)