Napravite domaći krem sir: Potrebna sam vam četiri jednostavna sastojka
Namaz možete da napravite i sami

Krem sir je ubedljivo jedan od omiljenih namaza. Ide u broje kolače poput čizkejka, ali i u slana jela poput rolata. Ne morate ga kupovati u prodavnici, možete ga napraviti i kod kuće vrlo jednostavno od par sastojaka, poput mleka. Pored toga potrebno je sirće koje sigurno imate, kao i puter i so.
Sastojci:
- 3 šolje punomasnog mleka
- 3 kašike sirćeta
- 2 prstohvata soli
- 1 kašika putera
Recept za krem sir:
Možda vas zanima:

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Sipajte punomasno mleko za krem sir u šerpu, pa ostavite da provri na srednje nižoj temperaturi. Promešajte nekoliko minuta, pa kada primetite da se mleko lepi za ivice šerpe, dodajte sirće postepeno, mešajući između dodavanja. Smanjite temperaturu pred kraj dodavanja sirćeta, pa mešajte još nekoliko minuta dok ne počne jasnije da se odvaja usireni deo. Ugasite ringlu i poklopite šerpu, pa ostavite tako da stoji 10-15 minuta. Dobro procedite sir, pritiskajući kako bi se višak tečnosti potpuno ocedio. Dodajte so, promešajte, pa izblendirajte krem sir zajedno sa puterom 3-5 minuta.

Slobodan iz Vranja sprema najbolje princes krofne u čitavoj Srbiji: Nećete verovati od koga je dobio recept
Vranjanske princes krofne najlađe su u Srbiji, a sprema ih komšija Slobodan koji rado ugosti ceo komšiluk


TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

TRAVAR OTKRIVA RECEPT: Ovako se pravi šampanjac od zove
Sok od zove je neizostavan deo detinjstva mnogih od nas, ali da li ste znali da od ovog mirisnog cveta možete napraviti i prirodni šampanjac?

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.
Komentari(0)