Napravite domaći krem sir: Potrebna sam vam četiri jednostavna sastojka
Namaz možete da napravite i sami
Krem sir je ubedljivo jedan od omiljenih namaza. Ide u broje kolače poput čizkejka, ali i u slana jela poput rolata. Ne morate ga kupovati u prodavnici, možete ga napraviti i kod kuće vrlo jednostavno od par sastojaka, poput mleka. Pored toga potrebno je sirće koje sigurno imate, kao i puter i so.
Sastojci:
- 3 šolje punomasnog mleka
- 3 kašike sirćeta
- 2 prstohvata soli
- 1 kašika putera
Recept za krem sir:
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Sipajte punomasno mleko za krem sir u šerpu, pa ostavite da provri na srednje nižoj temperaturi. Promešajte nekoliko minuta, pa kada primetite da se mleko lepi za ivice šerpe, dodajte sirće postepeno, mešajući između dodavanja. Smanjite temperaturu pred kraj dodavanja sirćeta, pa mešajte još nekoliko minuta dok ne počne jasnije da se odvaja usireni deo. Ugasite ringlu i poklopite šerpu, pa ostavite tako da stoji 10-15 minuta. Dobro procedite sir, pritiskajući kako bi se višak tečnosti potpuno ocedio. Dodajte so, promešajte, pa izblendirajte krem sir zajedno sa puterom 3-5 minuta.
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)