Napravite domaći krem sir: Potrebna sam vam četiri jednostavna sastojka
Namaz možete da napravite i sami

Krem sir je ubedljivo jedan od omiljenih namaza. Ide u broje kolače poput čizkejka, ali i u slana jela poput rolata. Ne morate ga kupovati u prodavnici, možete ga napraviti i kod kuće vrlo jednostavno od par sastojaka, poput mleka. Pored toga potrebno je sirće koje sigurno imate, kao i puter i so.
Sastojci:
- 3 šolje punomasnog mleka
- 3 kašike sirćeta
- 2 prstohvata soli
- 1 kašika putera
Recept za krem sir:
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Sipajte punomasno mleko za krem sir u šerpu, pa ostavite da provri na srednje nižoj temperaturi. Promešajte nekoliko minuta, pa kada primetite da se mleko lepi za ivice šerpe, dodajte sirće postepeno, mešajući između dodavanja. Smanjite temperaturu pred kraj dodavanja sirćeta, pa mešajte još nekoliko minuta dok ne počne jasnije da se odvaja usireni deo. Ugasite ringlu i poklopite šerpu, pa ostavite tako da stoji 10-15 minuta. Dobro procedite sir, pritiskajući kako bi se višak tečnosti potpuno ocedio. Dodajte so, promešajte, pa izblendirajte krem sir zajedno sa puterom 3-5 minuta.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.
Komentari(0)