IDEALNA POSLASTICA TOKOM POSTA Uz ovaj recept napravite preukusnu pitu od jabuka koja će oduševiti ukućane
Ono što je mnogima uvek najzanimljiviji deo jesu poslastice.

Ljudima u vreme posta najčešće ponestane ideja oko spremanja hrane, jer uglavnom ne stižu da se posvete spremanju raznih specijaliteta kako zbog posla tako i zbog manjka vremena.
Sarma u tom periodu nam je omiljena, jer i bez mesa je jednako ukusna, tu je naravno i prebranac, belolučene paprike...
Možda vas zanima:

Majski kolač sa koprivom i kvasom: Hleb koji se lomi za zdravlje i novu snagu
U selima Šumadije, za Đurđevdan i u danima nakon njega, mesio se poseban kolač sa koprivom i domaćim kvasom. Nije bio ni pogača ni proja – već obredni hleb koji se nije sekao nožem, već lomio rukama, uz želju za zdravlje kuće.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Vaši gosti će je obožavati
Prolećni recept
Ono što je mnogima uvek najzanimljiviji deo jesu poslastice.
Torte, kolači, pa i pite...
Tako je ova jedna posna sa jabukama pun pogodak, a u njoj će se daviti i oni koji ne poste.
Za ovaj recept je potrebno:
- ulje za podmazivanje
- 16 tankih kora
- 3-4 kašike šećera
- 6 kiselih jabuka
- 1 šolja mlevenih oraha ili prezli
- sok od pola limuna
Priprema je jednostavna i ide ovako:
Jabuke oljuštiti i izrendati, ocediti od vode, pa odmah preliti sokom od limuna.
Sjediniti sa orasima i šecerom, pa poređati četiri kore jednu preko druge. Svaku namazati uljem, osim poslednje, na koju se stavlja fil od jabuka.
Napraviti tako 4 jufke i peći na umerenoj vatri oko 40 minuta, ili dok kore ne porumene.
Pre služenja pite pospite je šećerom u prahu, u koji može da se umeša i jedna kašicica cimeta u prahu.

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Majski kolač sa koprivom i kvasom: Hleb koji se lomi za zdravlje i novu snagu
U selima Šumadije, za Đurđevdan i u danima nakon njega, mesio se poseban kolač sa koprivom i domaćim kvasom. Nije bio ni pogača ni proja – već obredni hleb koji se nije sekao nožem, već lomio rukama, uz želju za zdravlje kuće.

Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna
Ovaj recept nećete naći nigde drugo!

OVAKVA PILETINA JE IZAŠLA IZ DVORA NEMANJIĆA: Zovu je CARSKOM, dala im je snagu da VLADAJU 205 GODINA
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu. Na trpezi je bilo obilje divljači, ribe, svih vrsta mesa, naročito ovnujskog, pernate živine, suvog mesa i slanine. Jelo je imalo izuzetnu važnost na dvoru

Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Komentari(0)