IDEALNA POSLASTICA TOKOM POSTA Uz ovaj recept napravite preukusnu pitu od jabuka koja će oduševiti ukućane
Ono što je mnogima uvek najzanimljiviji deo jesu poslastice.
Ljudima u vreme posta najčešće ponestane ideja oko spremanja hrane, jer uglavnom ne stižu da se posvete spremanju raznih specijaliteta kako zbog posla tako i zbog manjka vremena.
Sarma u tom periodu nam je omiljena, jer i bez mesa je jednako ukusna, tu je naravno i prebranac, belolučene paprike...
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Ono što je mnogima uvek najzanimljiviji deo jesu poslastice.
Torte, kolači, pa i pite...
Tako je ova jedna posna sa jabukama pun pogodak, a u njoj će se daviti i oni koji ne poste.
Za ovaj recept je potrebno:
- ulje za podmazivanje
- 16 tankih kora
- 3-4 kašike šećera
- 6 kiselih jabuka
- 1 šolja mlevenih oraha ili prezli
- sok od pola limuna
Priprema je jednostavna i ide ovako:
Jabuke oljuštiti i izrendati, ocediti od vode, pa odmah preliti sokom od limuna.
Sjediniti sa orasima i šecerom, pa poređati četiri kore jednu preko druge. Svaku namazati uljem, osim poslednje, na koju se stavlja fil od jabuka.
Napraviti tako 4 jufke i peći na umerenoj vatri oko 40 minuta, ili dok kore ne porumene.
Pre služenja pite pospite je šećerom u prahu, u koji može da se umeša i jedna kašicica cimeta u prahu.
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)