IDEALNA POSLASTICA TOKOM POSTA Uz ovaj recept napravite preukusnu pitu od jabuka koja će oduševiti ukućane
Ono što je mnogima uvek najzanimljiviji deo jesu poslastice.

Ljudima u vreme posta najčešće ponestane ideja oko spremanja hrane, jer uglavnom ne stižu da se posvete spremanju raznih specijaliteta kako zbog posla tako i zbog manjka vremena.
Sarma u tom periodu nam je omiljena, jer i bez mesa je jednako ukusna, tu je naravno i prebranac, belolučene paprike...
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Ono što je mnogima uvek najzanimljiviji deo jesu poslastice.
Torte, kolači, pa i pite...
Tako je ova jedna posna sa jabukama pun pogodak, a u njoj će se daviti i oni koji ne poste.
Za ovaj recept je potrebno:
- ulje za podmazivanje
- 16 tankih kora
- 3-4 kašike šećera
- 6 kiselih jabuka
- 1 šolja mlevenih oraha ili prezli
- sok od pola limuna
Priprema je jednostavna i ide ovako:
Jabuke oljuštiti i izrendati, ocediti od vode, pa odmah preliti sokom od limuna.
Sjediniti sa orasima i šecerom, pa poređati četiri kore jednu preko druge. Svaku namazati uljem, osim poslednje, na koju se stavlja fil od jabuka.
Napraviti tako 4 jufke i peći na umerenoj vatri oko 40 minuta, ili dok kore ne porumene.
Pre služenja pite pospite je šećerom u prahu, u koji može da se umeša i jedna kašicica cimeta u prahu.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)