OVO JE BIO NAJBOLJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Čokolada, orah i keks - preukusan, a sastojci za svačiji džep (RECEPT)
Kolač sa čokoladom, orahom i keksom je bio jedan od najboljih, a on je preukusan i uopšte nisu skupi sastojci
Jugoslovenske specijalitete niko ne može da odbije, a naročito oni koje često budi nostalgija za tim periodom.
Od kuvanih jela, salata, torti, pa sve do kolača.
Ima mnogo poslastica koje su domaćice redovno pravile, a tako je ova jedna od njih.
Možda vas zanima:
"Ko ih ima da ih čuva kao zlato" Isplivala fotografija igračaka iz Jugoslavije, za njih je znalo svako dete FOTO
Legendarna igra "Vrti, vrti" samo je jedna od igara koja je mnoge vratila u detinjstvo
On je bio jugoslovenska zvezda, a imao je neobično zanimanje: Da li znate ko je bio Jovan Bulj? (VIDEO)
Jovan Bulj je voleo svoj posao i tako ga dobro obavljao da je postao zvezda u Beogradu, pa i Jugoslaviji sedamdesetih godina.
Možda vas zanima:
"Ko ih ima da ih čuva kao zlato" Isplivala fotografija igračaka iz Jugoslavije, za njih je znalo svako dete FOTO
Legendarna igra "Vrti, vrti" samo je jedna od igara koja je mnoge vratila u detinjstvo
On je bio jugoslovenska zvezda, a imao je neobično zanimanje: Da li znate ko je bio Jovan Bulj? (VIDEO)
Jovan Bulj je voleo svoj posao i tako ga dobro obavljao da je postao zvezda u Beogradu, pa i Jugoslaviji sedamdesetih godina.
Možda vas zanima:
"Ko ih ima da ih čuva kao zlato" Isplivala fotografija igračaka iz Jugoslavije, za njih je znalo svako dete FOTO
Legendarna igra "Vrti, vrti" samo je jedna od igara koja je mnoge vratila u detinjstvo
On je bio jugoslovenska zvezda, a imao je neobično zanimanje: Da li znate ko je bio Jovan Bulj? (VIDEO)
Jovan Bulj je voleo svoj posao i tako ga dobro obavljao da je postao zvezda u Beogradu, pa i Jugoslaviji sedamdesetih godina.
Sastojci kao i uvek nisu skupi, a ukus je božanstven.
Reč je o kolaču sa orasima, čokoladom i keksom, a za ovaj recept je potrebno sledeće:
270 grama brašna
2 jajeta
100 ml ulja
60 g šećera
prašak za pecivo
125 g margarina
vanilin šećer
200 ml mleka
150 g mlevenih oraha
Preliv:
50 grama keksa
10 kašika šećera
6 kašika vode
150 grama čokolade
Ovako ide priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodati otopljeni margarin, mleko umutiti, pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo. Sve fino sjediniti mikserom. Sipati u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 180-200°C.
Priprema za preliv:
U šerpu staviti mleko, margarin i šećer da provri. Kad provri skloniti sa šporeta dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi pa dodati mleveni keks.
Vruć kolač preliti vrućim prelivom. Ostaviti da se dobro ohladi. Preliv je redak, tako i treba.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)