LIČKA PITA KROMPIRUŠA: Večera zbog koje se prekida svaka dijeta - začinjena, sočna i puna fila

Izvor: Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Sočna večera za sve prave gurmane sprema se po ličkim pravilima, sa malo krompira i dosta mesa

krompirusa
Shutterstock

Sastojci:

5 jaja
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
2 veća krompira ili 5,6 manjih
500gr mlevenog mesa
1 pavlaka
1 čaša kisele vode
pola praška za pecivo
500gr gotovih kora
ulje, so, biber

Priprema: Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa. Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading