LIČKA PITA KROMPIRUŠA: Večera zbog koje se prekida svaka dijeta - začinjena, sočna i puna fila
Sočna večera za sve prave gurmane sprema se po ličkim pravilima, sa malo krompira i dosta mesa
Sastojci:
5 jaja
1 šargarepa
2 veća krompira ili 5,6 manjih
500gr mlevenog mesa
1 pavlaka
1 čaša kisele vode
pola praška za pecivo
500gr gotovih kora
ulje, so, biber
Priprema: Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa. Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)