SELJAČKA LOVAČKA SALATA U TEGLI: Nezamenljiva zimnica - naše bake je prenose sa generacije na generaciju
Seljačka lovačka salata u tegli, nezamenljiva zimnica naših baka koje prenose sa generacije na generaciju
Hladne zimske dane nijedna srpska kuća ne može da zamisli bez dobre i kvalitetne zimnice.
Osim paradajza u teglama, pinđura, ljutenice, nezamenljiva je i seljačka lovačka salata u tegli.
Bilo da živite na selu ili u stanu možete da je napravite.
Uopšte nije teško, a u to ćete se uveriti i sami.
Ovo su sastojci koji su potrebni za ovaj recept:
10 grama konzervansa
2 kilograma paradajza
100 mililitara sirćeta
2 kilograma paprike roge
200 mililitara ulja
1 kilogram šargarepe
150 grama šećera
10 čenova belog luka
20 grama soli
Ovako se sprema:
Povrće dobro oprati i osušiti.
Paradajz spustiti u vrelu vodu na par sekundi, oljuštiti i samleti na mašini za meso.
Papriku i šargarepu iseći na kockice i dodati paradajzu.
Smesi dodati ulje, sirće, so i šećer i kuvati četrdeset minuta.
Smesi potom dodati beli luk isečen na listiće i kuvati još deset minuta.
Skinuti sa vatre, dodati konzervans i dobro promešati, sipati salatu u zagrejane tegle i okrenuti na poklopac.
Ostaviti tako deset minuta, vratiti u prvobitni položaj i ostaviti da se ohladi.
Lovačka salata je gotova.
Uživajte u ovoj zimnici.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Komentari(0)