SELJAČKA LOVAČKA SALATA U TEGLI: Nezamenljiva zimnica - naše bake je prenose sa generacije na generaciju
Seljačka lovačka salata u tegli, nezamenljiva zimnica naših baka koje prenose sa generacije na generaciju

Hladne zimske dane nijedna srpska kuća ne može da zamisli bez dobre i kvalitetne zimnice.
Osim paradajza u teglama, pinđura, ljutenice, nezamenljiva je i seljačka lovačka salata u tegli.
Bilo da živite na selu ili u stanu možete da je napravite.
Uopšte nije teško, a u to ćete se uveriti i sami.
Ovo su sastojci koji su potrebni za ovaj recept:
10 grama konzervansa
2 kilograma paradajza
100 mililitara sirćeta
2 kilograma paprike roge
200 mililitara ulja
1 kilogram šargarepe
150 grama šećera
10 čenova belog luka
20 grama soli
Ovako se sprema:
Povrće dobro oprati i osušiti.
Paradajz spustiti u vrelu vodu na par sekundi, oljuštiti i samleti na mašini za meso.
Papriku i šargarepu iseći na kockice i dodati paradajzu.
Smesi dodati ulje, sirće, so i šećer i kuvati četrdeset minuta.
Smesi potom dodati beli luk isečen na listiće i kuvati još deset minuta.
Skinuti sa vatre, dodati konzervans i dobro promešati, sipati salatu u zagrejane tegle i okrenuti na poklopac.
Ostaviti tako deset minuta, vratiti u prvobitni položaj i ostaviti da se ohladi.
Lovačka salata je gotova.
Uživajte u ovoj zimnici.

Zaboravljeni specijalitet iz Homolja: Gulaš od koprive koji su čobanice pravile na ognjištu
Starinski posni recept sa Homoljskih planina vraća se u kuhinje kao zdrava i ukusna zamena za mesna jela.

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija

Stari recept za čorbu na koji su zaboravili mnogi: Sprema se od nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće.

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Komentari(0)