SELJAČKA LOVAČKA SALATA U TEGLI: Nezamenljiva zimnica - naše bake je prenose sa generacije na generaciju
Seljačka lovačka salata u tegli, nezamenljiva zimnica naših baka koje prenose sa generacije na generaciju
 
                                Hladne zimske dane nijedna srpska kuća ne može da zamisli bez dobre i kvalitetne zimnice.
Osim paradajza u teglama, pinđura, ljutenice, nezamenljiva je i seljačka lovačka salata u tegli.
Bilo da živite na selu ili u stanu možete da je napravite.
Uopšte nije teško, a u to ćete se uveriti i sami.
Ovo su sastojci koji su potrebni za ovaj recept:
10 grama konzervansa
2 kilograma paradajza
100 mililitara sirćeta
2 kilograma paprike roge
200 mililitara ulja
1 kilogram šargarepe
150 grama šećera
10 čenova belog luka
20 grama soli
Ovako se sprema:
Povrće dobro oprati i osušiti.
Paradajz spustiti u vrelu vodu na par sekundi, oljuštiti i samleti na mašini za meso.
Papriku i šargarepu iseći na kockice i dodati paradajzu.
Smesi dodati ulje, sirće, so i šećer i kuvati četrdeset minuta.
Smesi potom dodati beli luk isečen na listiće i kuvati još deset minuta.
Skinuti sa vatre, dodati konzervans i dobro promešati, sipati salatu u zagrejane tegle i okrenuti na poklopac.
Ostaviti tako deset minuta, vratiti u prvobitni položaj i ostaviti da se ohladi.
Lovačka salata je gotova.
Uživajte u ovoj zimnici.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
            Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
 
            Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
 
                 
             
            
Komentari(0)