RECEPT ZA PEKARSKE KROFNE: Pahuljaste, sočne i sveže po nekoliko dana - ODLIČNE UZ JUTARNJU KAFU NA POSLU
Napravite veću količinu ovih krofni i pošaljite ih deci u školu, a spakujte i sebi za posao - zasladite dan uz kaficu
Krofne po starom pekarskom receptu savršeno zadržavaju mekoću i svežinu po nekoliko dana.
Potrebno je:
- 8 g suvog ili 25 g svežeg kvasca
- 200 ml mlakog mleka
- 2 kašike šećera
- 200 ml mlake vode
- 650 g brašna
- pola kašičice soli
- 75 ml ulja
- 2 jaja
- Ulje za prženje
Priprema: Umesite krofne tako što ćete u mlakom leku da aktivirate kvasac sa 2 kašike šećera. Nakon toga dodajte vodu, malu soli, ulja i 2 jaja. Dodajte i brašno i to postepeno pa umesite glatko testo koje ćete ostaviti malo da se "odmori". Nakon pola sata, razvaljajte testo na kuhinjskoj dasci, a potom isecajte kalupe i pržite krofne na ulju. Vrele krofne pospite prah šećerom.
(Aurora recepti)
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)