RECEPT ZA PEKARSKE KROFNE: Pahuljaste, sočne i sveže po nekoliko dana - ODLIČNE UZ JUTARNJU KAFU NA POSLU
Napravite veću količinu ovih krofni i pošaljite ih deci u školu, a spakujte i sebi za posao - zasladite dan uz kaficu

Krofne po starom pekarskom receptu savršeno zadržavaju mekoću i svežinu po nekoliko dana.
Potrebno je:
- 8 g suvog ili 25 g svežeg kvasca
- 200 ml mlakog mleka
- 2 kašike šećera
- 200 ml mlake vode
- 650 g brašna
- pola kašičice soli
- 75 ml ulja
- 2 jaja
- Ulje za prženje
Priprema: Umesite krofne tako što ćete u mlakom leku da aktivirate kvasac sa 2 kašike šećera. Nakon toga dodajte vodu, malu soli, ulja i 2 jaja. Dodajte i brašno i to postepeno pa umesite glatko testo koje ćete ostaviti malo da se "odmori". Nakon pola sata, razvaljajte testo na kuhinjskoj dasci, a potom isecajte kalupe i pržite krofne na ulju. Vrele krofne pospite prah šećerom.
(Aurora recepti)

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)