RECEPT ZA PEKARSKE KROFNE: Pahuljaste, sočne i sveže po nekoliko dana - ODLIČNE UZ JUTARNJU KAFU NA POSLU
Napravite veću količinu ovih krofni i pošaljite ih deci u školu, a spakujte i sebi za posao - zasladite dan uz kaficu

Krofne po starom pekarskom receptu savršeno zadržavaju mekoću i svežinu po nekoliko dana.
Potrebno je:
- 8 g suvog ili 25 g svežeg kvasca
- 200 ml mlakog mleka
- 2 kašike šećera
- 200 ml mlake vode
- 650 g brašna
- pola kašičice soli
- 75 ml ulja
- 2 jaja
- Ulje za prženje
Priprema: Umesite krofne tako što ćete u mlakom leku da aktivirate kvasac sa 2 kašike šećera. Nakon toga dodajte vodu, malu soli, ulja i 2 jaja. Dodajte i brašno i to postepeno pa umesite glatko testo koje ćete ostaviti malo da se "odmori". Nakon pola sata, razvaljajte testo na kuhinjskoj dasci, a potom isecajte kalupe i pržite krofne na ulju. Vrele krofne pospite prah šećerom.
(Aurora recepti)

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)