Kako napraviti domaći sladoled – najbolji recepti
Ovi spadaju u zdravije varijante
Sladoled od banane
Najjednostavniji način pripreme sladoleda jeste upravo ovaj. Zašto? Zbog toga što se tako lako i brzo pravi, da nećete moći da poverujte, kako nešto sa tako malo vremena i sastojaka bude tako ukusno.
Naime, sve što je potrebno jeste da:
Zaledite onoliko banana za koliko osoba želite da pripremite sladoled, a imajte na umu da je 1 veća banana uglavnom dovoljna za jednu osobu.
Izvadite banane iz friza i izblendirate uz pomoć secka, blendera ili štapnog miksera.
S obzirom na to da je banana sama po sebi već dovoljno slatka, nije potrebno dodavati nikakve zasladjivače. Ipak, ukoliko želite, možete dodati med ili neki drugi, zdraviji zasladjivač. Banana je osnova, a vi možete dodati drugo voće ili orašaste plodove, itd, i na taj način dobijete još bogatiji sladoled. I ukusom, i nutritivnom vrednošću.
Sladoled od jagoda
Dakle, sladoled od banane, odnosno banana, može da bude osnova ostalim ukusima. Pa tako, da biste pripremili sladoled od jagoda, potrebno je da:
Osim banana, zaledite i jagode, a količina je proizvoljna. Ukoliko želite da ukus jagoda dominira, uvek stavite duplo više od banana. Na primer, stavite 200 grama banana, i 400 grama jagoda.
Zaledite ih, pa u blender i to je to.
Osim ovog, najlakšeg načina na svetu, domaći sladoled od jagoda možete pripremiti i na sledeći način:
Zaledite 500 grama jagoda.
Izvadite ih i ubacite u blender, zatim dodajte 300-500ml jogurta i jednu kašiku meda.
Izblendirajte i sladoled je gotov.
Ovako pripremljen sladoled je nešto kremastiji, a zasladjivač je potreban jer jagode same po sebi nisu dovoljno slatke. U kombinaciji sa bananom ne morate dodavati šećer jer su u tom slučaju banane zasladjivač. Jogurt je dobar dodatak jer daje taj kremast ukus, pritom je takodje zdrav i pospešuje varenje. Na taj način, zaista spajamo lepo i korisno – ukusno a zdravo.

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)