Kako napraviti domaći sladoled – najbolji recepti
Ovi spadaju u zdravije varijante
Sladoled od banane
Najjednostavniji način pripreme sladoleda jeste upravo ovaj. Zašto? Zbog toga što se tako lako i brzo pravi, da nećete moći da poverujte, kako nešto sa tako malo vremena i sastojaka bude tako ukusno.
Naime, sve što je potrebno jeste da:
Zaledite onoliko banana za koliko osoba želite da pripremite sladoled, a imajte na umu da je 1 veća banana uglavnom dovoljna za jednu osobu.
Izvadite banane iz friza i izblendirate uz pomoć secka, blendera ili štapnog miksera.
S obzirom na to da je banana sama po sebi već dovoljno slatka, nije potrebno dodavati nikakve zasladjivače. Ipak, ukoliko želite, možete dodati med ili neki drugi, zdraviji zasladjivač. Banana je osnova, a vi možete dodati drugo voće ili orašaste plodove, itd, i na taj način dobijete još bogatiji sladoled. I ukusom, i nutritivnom vrednošću.
Sladoled od jagoda
Dakle, sladoled od banane, odnosno banana, može da bude osnova ostalim ukusima. Pa tako, da biste pripremili sladoled od jagoda, potrebno je da:
Osim banana, zaledite i jagode, a količina je proizvoljna. Ukoliko želite da ukus jagoda dominira, uvek stavite duplo više od banana. Na primer, stavite 200 grama banana, i 400 grama jagoda.
Zaledite ih, pa u blender i to je to.
Osim ovog, najlakšeg načina na svetu, domaći sladoled od jagoda možete pripremiti i na sledeći način:
Zaledite 500 grama jagoda.
Izblendirajte i sladoled je gotov.
Ovako pripremljen sladoled je nešto kremastiji, a zasladjivač je potreban jer jagode same po sebi nisu dovoljno slatke. U kombinaciji sa bananom ne morate dodavati šećer jer su u tom slučaju banane zasladjivač. Jogurt je dobar dodatak jer daje taj kremast ukus, pritom je takodje zdrav i pospešuje varenje. Na taj način, zaista spajamo lepo i korisno – ukusno a zdravo.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
Komentari(0)