PRAVO BLAGO: Evo zašto ne prosipati vodu kada kuvate krompir
Retko ko zna da je voda u kojoj se kuvao krompir višestruko korisna
U vodi ostaju svi hranljivi sastojci iz krompira, i samim tim ona može pomoći kod boljeg varenja, snižavanje krvnog pritiska, ali i boljeg funkcionisanja mozga. Osim toga, ova voda je odlična i kao dodatak supama jer poboljšava ukus i gustinu.
Kako se priprema ova tečnost?
Dakle, krompir ne treba guliti, već samo dobro oprati i ukloniti „okca“.
Sastojci za 4 porcije:
2 velika krompira
2 čaše vode
po želji i drugo povrće (celer, spanać, kupus)
Priprema:
Isecite krompir na male komade. Dodajte vodu i kuvajte 2-3 minuta. Procedite tečnost, ostavite da se prohladi, pa stavite frižider na 2-3 sata. Promešajte i možete da je pijete.
Za šta je sve dobar „sok“ od krompira?
Za zdravlje kože
Pomaže kod problema sa suvom kožom, kod bora, staračkih pega. Iznutra dobro vlaži kožu, pomaže protiv psorijaze, ekcema, akni, štiti kožu od infekcija. Samo sačekajte da se tečnost ohladi i popijte.
Za lepotu kose
Ova tečnost pomaže i protiv peruti, kao i upala. Nanošenjem na kosu od korena do vrhova poboljšaćete sjaj kose, a ukoliko imate kovrdžavu ili talasastu kosu, pomoći će da se lokne lakše formiraju. Nakon nanošenja na kosu, ostavite da odstoji 10-20 minuta pre ispiranja.
(Krstarica)
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Komentari(0)