OVAKO SPREMLJENU BORANIJU ĆE ZAVOLETI I ONI KOJI JE DO SAD NISU JELI: Izdašan i neodoljivo ukusan ručak za celu porodicu
Recept za najbolju boraniju po mišljenju mnogih iskusnih domaćica!

Boranija je idealan ručak ukoliko želite da skinete višak kilograma, jer je zdrava, a osim toga i te kako ukusna! Iako postoje i oni kojima i nije baš omiljeno jelo, pronašli smo neodoljiv recept - niko mu još nije našao zamerke! Obavezno isprobajte!
Sastojci:
- 1 kg boranije
- 500 gr svinjskog mesa but/plećka/vrat
- 2 komada šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 2 kašičice aleve paprike
- 4 grančice peršuna
- 2 kašike brašna
- so, biber, tucana paprika po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Možda vas zanima:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Možda vas zanima:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Meso isecite na kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Stavite u šerpu dodajte ulje, so i biber. Promešajte i propržite par minuta, nalite vodu i ostavite da meso omekša. Svremena na vreme pogledajte da se voda nije ukuvala, ukoliko jeste, sipajte još vode da vam ne bi zagorelo.
Dok se meso dinsta, boraniju očistite, isecite i operite. Kada je meso lepo omekšalo, u šerpu dodajte i boraniju. Nalite vodom i ostavite da se kuva. Ako se duže kuva (zavisi kakva je boranija) dolivajte vode, po savetu Didy kitchen.
Kada je boranija lepo omekšala, razmutite 200 ml. vode sa dve kašike brašna i jednom kašičicom aleve paprike, sipajte preko boranije, malo promešajte i kuvajte još par minuta.
Probajte, ukoliko vam nije dovoljno slano, ljuto... dosolite, dodajte tucane paprike i seckan peršun. Prijatno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)