OVAKO SPREMLJENU BORANIJU ĆE ZAVOLETI I ONI KOJI JE DO SAD NISU JELI: Izdašan i neodoljivo ukusan ručak za celu porodicu
Recept za najbolju boraniju po mišljenju mnogih iskusnih domaćica!

Boranija je idealan ručak ukoliko želite da skinete višak kilograma, jer je zdrava, a osim toga i te kako ukusna! Iako postoje i oni kojima i nije baš omiljeno jelo, pronašli smo neodoljiv recept - niko mu još nije našao zamerke! Obavezno isprobajte!
Sastojci:
- 1 kg boranije
- 500 gr svinjskog mesa but/plećka/vrat
- 2 komada šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 2 kašičice aleve paprike
- 4 grančice peršuna
- 2 kašike brašna
- so, biber, tucana paprika po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Meso isecite na kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Stavite u šerpu dodajte ulje, so i biber. Promešajte i propržite par minuta, nalite vodu i ostavite da meso omekša. Svremena na vreme pogledajte da se voda nije ukuvala, ukoliko jeste, sipajte još vode da vam ne bi zagorelo.
Dok se meso dinsta, boraniju očistite, isecite i operite. Kada je meso lepo omekšalo, u šerpu dodajte i boraniju. Nalite vodom i ostavite da se kuva. Ako se duže kuva (zavisi kakva je boranija) dolivajte vode, po savetu Didy kitchen.
Kada je boranija lepo omekšala, razmutite 200 ml. vode sa dve kašike brašna i jednom kašičicom aleve paprike, sipajte preko boranije, malo promešajte i kuvajte još par minuta.
Probajte, ukoliko vam nije dovoljno slano, ljuto... dosolite, dodajte tucane paprike i seckan peršun. Prijatno!

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)