KAKO DA PREPOZNATE DA LI JE MESO U PRODAVNICI SVEŽE? Jednostavan trik za koji vam je potrebno SAMO 5 SEKUNDI

14:00

Gastronomija 0

Jedna žena je na društvenoj mreži otkrila kako ćete svaki put kupiti najsvežiji komad mesa, a to nema nikakve veze sa datumom koji stoji na ambalaži.

KAKO DA PREPOZNATE DA LI JE MESO U PRODAVNICI SVEŽE? Jednostavan trik za koji vam je potrebno SAMO 5 SEKUNDI
Shutterstock

Jedna žena je na društvenim mrežama otkrila da postoji trik kada je u pitanju kupovina mesa, tako da svaki put dobijete najbolji komad piletine i govedine.

"Samo mali savet, kada kupujete meso i vidite meso kroz pakovanje, opipajte da li je dobro", rekla je svojim pratiocima na TikToku, kojih ima 25.000. Zatim je pokazala na šta ljubitelji mesa trebaju da paze.

Ako u pakovanju ima vazduha i sve je u mehurićima, rekla je da se to ostavi na policama. Insistirala je na tome da vazduh u plastičnoj ambalaži znači da je meso "prebrzo" promenilo temperaturu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Uvek izbegavajte kupovinu mesa čije je pakovanje naduvano", savetovala je.

Mnogi nisu mogli da veruju da se u prodavicama tako prodaje meso pa je jedna osoba rekla: "Nije normalno što će i dalje stavljati to meso porodicama za jelo."

Neko drugi je dodao: "Takođe bakterije proizvode višak vazduha kao nusproizvod, što je znak da nikako ne treba da ga kupujete", a s time se složila još jedna osoba: "Moji roditelji su kuvari, naučio sam ovo pre puno godina. Drago mi je da je neko ovo javno podelio".

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading