OBRADUJTE SVOJ ORGANIZAM Napravite kafansku čorbu na ovaj način i nećete pogrešiti
Oduševićete se.

Kafanske čorbe su uvek pravi izbor kada je smena godišnjih doba u pitanju:
Potrebno je:
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
- 1 celer
- 1 crni luk
- Grančica sveže majčine dušice
- ½ čaše neutralne pavlake
- Prstohvat soli
- ¼ kašičice muskatnog oraha
- ½ čaše belog vina
- Prstohvat peršuna
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Možda vas zanima:

NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.
Priprema:
Izvaditi meso iz celera, tako da ostane samo kora, kao činija. Na maslinovom ulju upržiti luk. Usitniti meso od celera i dodati u šerpu sa lukom. Naliti sve vrućom vodom. Posoliti i dodati muskatni orah. Sve izblendirati. Pred kraj dodati belo vino.
Potaž sipati u činiju od celera. Umutiti neutralnu pavlaku i staviti je preko potaža.
Radi dekoracije dodati svež peršun.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)