Katme - seoske palačinke mekane kao duša
Mnogo lepih jela smo naučili od Turaka, evo jednog svima omiljenog.

Sastojci:
jaja - 3 kom.
so - prstohvat
šećer - 1 kašika
kvasac - 7 g suvog
sveže mleko - 1 šolja
voda - 1 šolja
maslac - 50g kravljeg
brašno - za testo gustine kao boza
Priprema:
Mleko ugrejati i rastvoriti kvasac u njemu sa šećerom. Umutiti jaja, dodati vodu, mleko sa kvascem i prstohvat soli.
Možda vas zanima:

MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima
Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.

Možda vas zanima:

MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima
Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.

Možda vas zanima:

MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima
Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.

Brašno postepeno dodavati, dok se ne dobije smesa gustine kao boza. Smesu ostaviti na toplom, pokriti je folijom ili krpom, sve dok ne udvostruči svoj obim - oko 1 sat.
Ugrejati sač ili tiganj i kutlačom grebati od smese i razlivati u saču, dobro je raspodeliti na dnu i peći dok se ne pojave rupice na površini palačinke. Okrenuti i sa druge strane.
Ukoliko koristite sač, potrebno ga je mazati maslacem pre svakog dodavanja smese, a ukoliko koristite teflonski tiganj to nije neophodno.
Svaku gotovu palačinku mazati rastopljenim maslacem i garnirati po želji.
Od ove smese dobijete 20 kom.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)