Katme - seoske palačinke mekane kao duša
Mnogo lepih jela smo naučili od Turaka, evo jednog svima omiljenog.

Sastojci:
jaja - 3 kom.
so - prstohvat
šećer - 1 kašika
kvasac - 7 g suvog
sveže mleko - 1 šolja
voda - 1 šolja
maslac - 50g kravljeg
brašno - za testo gustine kao boza
Priprema:
Mleko ugrejati i rastvoriti kvasac u njemu sa šećerom. Umutiti jaja, dodati vodu, mleko sa kvascem i prstohvat soli.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Brašno postepeno dodavati, dok se ne dobije smesa gustine kao boza. Smesu ostaviti na toplom, pokriti je folijom ili krpom, sve dok ne udvostruči svoj obim - oko 1 sat.
Ugrejati sač ili tiganj i kutlačom grebati od smese i razlivati u saču, dobro je raspodeliti na dnu i peći dok se ne pojave rupice na površini palačinke. Okrenuti i sa druge strane.
Ukoliko koristite sač, potrebno ga je mazati maslacem pre svakog dodavanja smese, a ukoliko koristite teflonski tiganj to nije neophodno.
Svaku gotovu palačinku mazati rastopljenim maslacem i garnirati po želji.
Od ove smese dobijete 20 kom.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)