Katme - seoske palačinke mekane kao duša
Mnogo lepih jela smo naučili od Turaka, evo jednog svima omiljenog.

Sastojci:
jaja - 3 kom.
so - prstohvat
šećer - 1 kašika
kvasac - 7 g suvog
sveže mleko - 1 šolja
voda - 1 šolja
maslac - 50g kravljeg
brašno - za testo gustine kao boza
Priprema:
Mleko ugrejati i rastvoriti kvasac u njemu sa šećerom. Umutiti jaja, dodati vodu, mleko sa kvascem i prstohvat soli.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Brašno postepeno dodavati, dok se ne dobije smesa gustine kao boza. Smesu ostaviti na toplom, pokriti je folijom ili krpom, sve dok ne udvostruči svoj obim - oko 1 sat.
Ugrejati sač ili tiganj i kutlačom grebati od smese i razlivati u saču, dobro je raspodeliti na dnu i peći dok se ne pojave rupice na površini palačinke. Okrenuti i sa druge strane.
Ukoliko koristite sač, potrebno ga je mazati maslacem pre svakog dodavanja smese, a ukoliko koristite teflonski tiganj to nije neophodno.
Svaku gotovu palačinku mazati rastopljenim maslacem i garnirati po želji.
Od ove smese dobijete 20 kom.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.

Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.
Komentari(0)