NEODOLJIVE I PREUKUSNE Napravite orascnice, idealan praznični slatkiš
Zasladite se pred Novu godinu i Božić.
Za ljubitelje slatkiša sa orasima, orasnice su jedan od najboljih kolača. Ne treba vam puno sastojaka, a lako se prave. Najvažnije je samo da dobro umutite belanca.
Sastojci:
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
- 3 belanceta
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašika limunovog soka
- 250 g seckanih oraha
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Možda vas zanima:
SLATKE I SOČNE, PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite slatkiš koji su u Jugoslaviji svi obožavali (VIDEO)
Sigurno će ih svi ukućani obožavati.
Priprema:
Mutiti mikserom 3 belanceta jedan minut, pa dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu, ne prekidajući mućenje. Kada dobijete čvrst sneg dodati kašiku ceđenog limuna i mutiti još pola minuta. U umućena belanca sipati 250 g mlevenih oraha, i promešati ručno, dok se sve dobro ne sjedini. Kašičicom vaditi fil, staviti u seckane orahe, posuti orasima preko i rukom oblikovati valjak, pa saviti blago u polumesec. Masa je mekana pa ne treba previše pritiskati. Ređati u pleh u koji je stavljen pek papir. Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa kada stavite orasnice da se peku, smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći 20 minuta. Ukoliko su gotove i pre ovog vremena izvadite ih da se ne bi presušile. Kolače možete čuvati i do 10 dana u zatvorenoj limenoj kutiji.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)