3 POSNE SALATE za slavu, od kojih je jedna i MIMOZA Jednostavne i jeftine varijante koje će Vas oduševiti (RECEPT)

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Kako napraviti jeftinu salatu? Jednostavno, napravite njenu posnu verziju!

3 POSNE SALATE za slavu, od kojih je jedna i MIMOZA Jednostavne i jeftine varijante koje će Vas oduševiti (RECEPT)
Shutterstock

Da li ste čuli nekad za posnu Mimozu? U nastavku jedna od salata, biće i ona.

Kada su u pitanju posne salate za slavu, postoji mnogo recepata koji su ukusni jednako kao i mrsne varijante. U nastavku smo izdvojili tri klasične slane salate za slavu u posnoj varijanti: posnu rusku salatu, posnu mimozu i posnu krompir salatu.

Posna ruska salata sa kiselim krastavčićima i jabukom

Kako biste napravili posnu rusku salatu, sve što treba da uradite jeste da izbacite šunku i jaja. Dodajte kisele krastavčiće i sveže jabuke, a običan majonez zamenite posnim majonezom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

200 g krompira
200 g šargarepe
200 g graška
5 kiselih krastavčića
1 veća jabuka
200 g posnog majoneza
So i biber po ukusu

Priprema:

Krompir, šargarepu i grašak skuvajte i iseckajte na kockice. Kisele krastavčiće i jabuku takođe iseckajte, a zatim pomešajte sve sastojke.

Lagana krompir salata sa senfom i majonezom

Krompir salata odlično se slaže uz ribu na posnoj slavskoj trpezi. Sastojci ove salate za slavu vrlo su jednostavni i pristupačni, a njen ukus je fantastičan. Evo najlakšeg načina da napravite laganu i posnu krompir salatu koja će oduševiti sve vaše zvanice.

Sastojci:

1 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica senfa
1 dl maslinovog ulja
1 veza svežeg peršuna
so i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci. Pomešajte maslinovo ulje, senf, so i biber. Kada je krompir gotov isecite ga na kocke ili kolutove dok je još topao. Crni luk takođe isecite na komade željenog oblika. Pomešajte krompir i luk, prelijte dresingom i pospite sitno seckanim svežim peršunom.

Posna Mimoza

Ukoliko postite ili slavite posnu slavu, a jedan ste od favorita Mimoza salate, ne brinite. Mimoza salata se može spremiti i kao posna i biti neizostavna na vašem stolu, na dan vaše slave ili tokom posta. Za vrlo brzo vreme dobiće se Mimoza posna salata koja je izvanrednog ukusa.

Sastojci:

2 veća kuvana krompira,

300 g posnog majoneza,

3 kuvane šargarepe,

šaku seckanog praziluka,

300 g kupusa,

čen belog luka,

sirće, so, biber i ulje.

Biće vam neophodne tri činije, jer morate napraviti tri dela salate. U prvu činiju iseckajte krompir na kockice, praziluk na male kolutove, i sve to zajedno izmešajte i začinite sa sirćetom, uljem, soli i biberom. Nakon toga uzmite drugu činiju u koju ćete iseckati beli luk i izgnječiti, šargarepu isecite na kolutove i sve to začinite sa soli i uljem. Za treću činiju spremite svež kupus kao salatu i obavezno posolite i dodajte so i sirće.

Na samom kraju uzmite jednu veliku činiju i ređajte krompir, 100 g posnog majoneza, šargarepu,  zatim ponovo 100 g majoneza, kupus i na kraju još jednom 100 g majoneza.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading