3 POSNE SALATE za slavu, od kojih je jedna i MIMOZA Jednostavne i jeftine varijante koje će Vas oduševiti (RECEPT)
Kako napraviti jeftinu salatu? Jednostavno, napravite njenu posnu verziju!
Da li ste čuli nekad za posnu Mimozu? U nastavku jedna od salata, biće i ona.
Kada su u pitanju posne salate za slavu, postoji mnogo recepata koji su ukusni jednako kao i mrsne varijante. U nastavku smo izdvojili tri klasične slane salate za slavu u posnoj varijanti: posnu rusku salatu, posnu mimozu i posnu krompir salatu.
Posna ruska salata sa kiselim krastavčićima i jabukom
Kako biste napravili posnu rusku salatu, sve što treba da uradite jeste da izbacite šunku i jaja. Dodajte kisele krastavčiće i sveže jabuke, a običan majonez zamenite posnim majonezom.
Možda vas zanima:
Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i nesreću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
Možda vas zanima:
Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i nesreću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
Možda vas zanima:
Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i nesreću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
Sastojci:
Možda vas zanima:
Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i nesreću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
Možda vas zanima:
Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i nesreću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
200 g krompira
200 g šargarepe
200 g graška
5 kiselih krastavčića
1 veća jabuka
200 g posnog majoneza
So i biber po ukusu
Priprema:
Krompir, šargarepu i grašak skuvajte i iseckajte na kockice. Kisele krastavčiće i jabuku takođe iseckajte, a zatim pomešajte sve sastojke.
Lagana krompir salata sa senfom i majonezom
Krompir salata odlično se slaže uz ribu na posnoj slavskoj trpezi. Sastojci ove salate za slavu vrlo su jednostavni i pristupačni, a njen ukus je fantastičan. Evo najlakšeg načina da napravite laganu i posnu krompir salatu koja će oduševiti sve vaše zvanice.
Sastojci:
1 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica senfa
1 dl maslinovog ulja
1 veza svežeg peršuna
so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci. Pomešajte maslinovo ulje, senf, so i biber. Kada je krompir gotov isecite ga na kocke ili kolutove dok je još topao. Crni luk takođe isecite na komade željenog oblika. Pomešajte krompir i luk, prelijte dresingom i pospite sitno seckanim svežim peršunom.
Posna Mimoza
Ukoliko postite ili slavite posnu slavu, a jedan ste od favorita Mimoza salate, ne brinite. Mimoza salata se može spremiti i kao posna i biti neizostavna na vašem stolu, na dan vaše slave ili tokom posta. Za vrlo brzo vreme dobiće se Mimoza posna salata koja je izvanrednog ukusa.
Sastojci:
2 veća kuvana krompira,
300 g posnog majoneza,
3 kuvane šargarepe,
šaku seckanog praziluka,
300 g kupusa,
čen belog luka,
sirće, so, biber i ulje.
Biće vam neophodne tri činije, jer morate napraviti tri dela salate. U prvu činiju iseckajte krompir na kockice, praziluk na male kolutove, i sve to zajedno izmešajte i začinite sa sirćetom, uljem, soli i biberom. Nakon toga uzmite drugu činiju u koju ćete iseckati beli luk i izgnječiti, šargarepu isecite na kolutove i sve to začinite sa soli i uljem. Za treću činiju spremite svež kupus kao salatu i obavezno posolite i dodajte so i sirće.
Na samom kraju uzmite jednu veliku činiju i ređajte krompir, 100 g posnog majoneza, šargarepu, zatim ponovo 100 g majoneza, kupus i na kraju još jednom 100 g majoneza.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
Komentari(0)