RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak

Jovan Kragović

13:13

Gastronomija 0

Recept od pre 50 godina će učiniti da ponovo zavolite sutlijaš.

RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak
Shutterstock

 

Sastojci:

- 100 grama pirinča

 750 ml mleka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- 4-5 kašike šećera

- prstohvat soli

 

Priprema:

Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri.

Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading