RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak

J. K.

13:13

Gastronomija 0

Recept od pre 50 godina će učiniti da ponovo zavolite sutlijaš.

RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak
Shutterstock

 

Sastojci:

- 100 grama pirinča

 750 ml mleka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- 4-5 kašike šećera

- prstohvat soli

 

Priprema:

Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri.

Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela.

Komentari(0)

Loading