RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak
Recept od pre 50 godina će učiniti da ponovo zavolite sutlijaš.

Sastojci:
- 100 grama pirinča
750 ml mleka
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.

NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.

NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.

NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
- 4-5 kašike šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri.
Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.
Komentari(0)