RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak
Recept od pre 50 godina će učiniti da ponovo zavolite sutlijaš.
Sastojci:
- 100 grama pirinča
750 ml mleka
Možda vas zanima:
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
Možda vas zanima:
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
Možda vas zanima:
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
- 4-5 kašike šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri.
Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela.
POSNI PILAV Jelo koje se brzo sprema a svi će ga voleti!
Mnogo ljudi je počelo daposti Božićni post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Ovako profesionalni kuvari dinstaju luk: Daleko je ukusniji, gotov za tren i bez mirisa prženja po stanu
Crni luk je deo brojnih jela, a ovako se najbolje dinsta
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
Komentari(0)