RECEPT ZA SUTLIJAŠ ČUVAN 50 GODINA Ovakav su pravili naši preci, napravite kremast i sočan doručak
Recept od pre 50 godina će učiniti da ponovo zavolite sutlijaš.
Sastojci:
- 100 grama pirinča
750 ml mleka
Možda vas zanima:
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
Možda vas zanima:
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
Možda vas zanima:
SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Starinski slatkiš koji svi obožavaju, a lako se pravi.
NAJVIŠE SE SIPALO MUŠKARCIMA! Jelo se u zavisnosti od godišnjeg doba i dana u nedelji, nije bilo frižidera, ni zamrzivača, a naše bake su posle ratova nastavile tako da kuvaju (FOTO)
Ovako se nekada kuvalo i jelo: Odraslim muškarcima se sipalo najviše, ženama manje, a deci još manje!
- 4-5 kašike šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri.
Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Starinska, preukusna i miriše na tradiciju: BELA PITA s orasima i najkremastijim filom (RECEPT)
Bela kolač-pita s orasima sigurno će vas oduševiti ukusom i mirisom, kao iz starinskih kuvara.
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Komentari(0)