PIKANTNA URNEBES SALATA Recept koji ćete obožavati!
Za sve ljubitelje pikatnog i ljutog ova salata je pravi pogodak.

Potrebno je:
250 g punomasnog feta sira
40 ml maslinovog ulja
2 kašičice mlevene paprike
1 kašičica ljute tucane paprike
Priprema:
U činiju stavimo punomasni (feta) sir i maslinovo ulje. Viljuškom izmrvimo i dobro umutimo. Ovoj smesi dodamo mlevenu crvenu papriku i ljutu tucanu papriku. Ostavimo u frižideru da se salata ohladi. Sipamo smesu u činije za serviranje i dekorišemo ljutom tucanom paprikom.
BONUS VIDEO:

Kako se sprema belo meso u kajmaku:kafanski specijalitet koji miriše na Srbiju
Na prvi pogled – obična šnicla od belog mesa. Ali kada se utopi u sloj kajmaka i zapeče u rerni, nastaje pravo uživanje. Belo meso u kajmaku je jedno od onih jela koja su od domaćih kuhinja i kafana stigla do statusa gastronomskog simbola, naročito u Šumadiji, na Zlatiboru i u Vojvodini.

Na ovo jelo smo zaboravili, a ukus vraća u detinjstvo: Recept uspeva svima, a ljubitelji krompira će ga obožavati
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.

Srpski recept koji se zaboravlja: Kako se pravila pasulj-čorba “na tihoj vatri” u glinenom loncu
Zaboravljeni ukus domaće kuhinje koji vraća miris detinjstva i toplinu ognjišta

VRAĆAJU U DETINJSTVO Starinski medenjaci koji se tope u ustima
Medenjaci su starinski kolači koji svojim mirisom na med i cimet vraćaju u vreme detinjstva, u vreme porodičnih okupljanja i praznika.

Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.
Komentari(0)