KOLAČ OD JEDNE JABUKE Jednostavan recept
Ima sjajan ukus vanile zbog bogatog nadeva i ova za pripremu veoma jednostavna poslastica, očaraće vas svojim bogatim ukusom i kremstom teksturom.
                                Evo kako da pripremite kolač od jabuke sa pudingom od vanile:
Sastojci:
1 veća jabuka
Za puding fil:
1 jaje
200 ml. mleka
1 kesica pudinga od vanile
50 gr. šećera
Za testo:
2 jaja
100g šećera
100ml mleka
20ml ulja
200g. brašna
pola kesice praška za pecivo (1 kašičica)
Priprema:
Sastojke za testo izmešajte, redosled dodavanja ide po navedenim sastojcima.
Umešajte i iseckanu jabuku i sve izlijte u tepsiju 22×30 ili približno. Napravite šare od pudinga, poput mreže, samo izlijte unakrsno po tepsiji i odmah stavite u rernu.
Pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.
Ako je tepsija manja onda pecite duže. Kolač pospite šećerom u prahu.
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
Komentari(0)