ZOVU GA "LIPOSUKCIJA U ŠOLJI" Ovaj napitak ima "magično" dejstvo, a evo kako da ga i vi napravite
Neki ga zovu i "liposukcija u šolji", a evo o čemu se zapravo radi.

Gubitak kilograma je mnogima cilj, zbog toga su često i popularni razni trikovi koji doprinose sagorevanju masnih naslaga, a za ovaj prirodni napitak od samo tri sastojka mnogi tvrde da pomaže u ubrzavanju metabolizma i poboljšavanju probave.
Neki ga zovu i "liposukcija u šolji", a evo o čemu se zapravo radi.
Potrebno:
- - Zeleni čaj
- - Štapić cimeta
- - Lovorov list
Priprema:
Prokuvajte 800 ml vode, a zatim šerpu sklonite sa vatre i u vodu dodajte štapić cimeta, četiri lovorova lista i jednu kašiku zelenog čaja.
Ostavite da odstoji 15 minuta, zatim procedite i vaš napitak je spreman.
Najbolje ga je da ga pijete tri puta dnevno. Jednu šolju nakon buđenja, na prazan želudac, drugu odmah nakon doručka, a treću pre spavanja, prenosi Krstarica.
Ovaj napitak, uz odabir zdravih namirnica, može da pomogne i u ubrzanom topljenju masnih naslaga, prenosi Story.hr.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Komentari(0)