Ukoliko obožavate gibanicu ovo je idealan recept za vas: Probajte zdraviju varijantu ovog jela, nema konkurenciju
Ovaj recept svideće se mnogima

Ako vam se jede topla, mirisna, puna sira gibanica, a razmišljate i o tome kako morate da sredite (ili zadržite) svoju liniju, onda pažljivo pročitajte ovo do kraja, prenosi objektiv.rs.
Sigurno razmišljate kako ne bi bilo baš pametno da se u slast bacite na klasičan burek napravljen sa korama za pitu, ali uvek postoji neko ali u životu – a ovoga puta to „ali“ će vam se dopasti…
Rešenje postoji! Voljenu gibanicu možete da napravite i na malo drugačiji način, koji će omogućiti i uživanje u ukusnoj “gibanici”, a i vitku liniju istovremeno!
Možda vas zanima:

Gibanica je omiljeno jelo Srba, a ovom receptu niko neće odoleti: Sočni zalogaji oduševiće i najveće gurmane
Kad nemate puno vremena, a želite ukusan obrok, gibanica je pravi izbor

Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
Možda vas zanima:

Gibanica je omiljeno jelo Srba, a ovom receptu niko neće odoleti: Sočni zalogaji oduševiće i najveće gurmane
Kad nemate puno vremena, a želite ukusan obrok, gibanica je pravi izbor

Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
Možda vas zanima:

Gibanica je omiljeno jelo Srba, a ovom receptu niko neće odoleti: Sočni zalogaji oduševiće i najveće gurmane
Kad nemate puno vremena, a želite ukusan obrok, gibanica je pravi izbor

Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
Donosimo vam recept kako da je napravite (još brže i lakše nego klasičnu, jer ne morate da se petljate sa ređanjem ili motanjem kora). Od sastojaka za fil su vam potrebne iste namirnice kao i za običnu gibanicu, a caka je u “korama”. Ovde nema pekarskih kora, već pahuljica (kukuruznih ili po želji ovsenih, raženih, itd).
Sastojci:
3 jaja
400 g svežeg belog sira
300 ml jogurta ili kefira
50 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
so (što manje, to bolje, a ako vam je sir slaniji, onda potpuno preskočite dodavanje soli u smesu), prašak za pecivo
300 g kukuruznih pahuljica (pahuljice mogu da budu i ovsene, ražene, heljdine ili od prosa)
Priprema:
Gore navedene sastojke dobro pomešajte, da bi se svi sastojci ravnomern sjedinili. Nakon toga dodajte kukuruzne pahuljice (ili neke druge po izboru, mada su kukuruzne naš favorit), pa opet promešajte.
Prethodno podmazan pleh stavite u rernu da se zagreje oko 5 minuta, pa smesu prebacite u pleh.
Pecite na 200 stepeni, oko tridesetak minuta (tačno vreme zavisi od jačine vaše rerne).

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna
Komentari(0)