Ukoliko obožavate gibanicu ovo je idealan recept za vas: Probajte zdraviju varijantu ovog jela, nema konkurenciju
Ovaj recept svideće se mnogima
Ako vam se jede topla, mirisna, puna sira gibanica, a razmišljate i o tome kako morate da sredite (ili zadržite) svoju liniju, onda pažljivo pročitajte ovo do kraja, prenosi objektiv.rs.
Sigurno razmišljate kako ne bi bilo baš pametno da se u slast bacite na klasičan burek napravljen sa korama za pitu, ali uvek postoji neko ali u životu – a ovoga puta to „ali“ će vam se dopasti…
Rešenje postoji! Voljenu gibanicu možete da napravite i na malo drugačiji način, koji će omogućiti i uživanje u ukusnoj “gibanici”, a i vitku liniju istovremeno!
Možda vas zanima:
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Donosimo vam recept kako da je napravite (još brže i lakše nego klasičnu, jer ne morate da se petljate sa ređanjem ili motanjem kora). Od sastojaka za fil su vam potrebne iste namirnice kao i za običnu gibanicu, a caka je u “korama”. Ovde nema pekarskih kora, već pahuljica (kukuruznih ili po želji ovsenih, raženih, itd).
Sastojci:
3 jaja
300 ml jogurta ili kefira
50 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
so (što manje, to bolje, a ako vam je sir slaniji, onda potpuno preskočite dodavanje soli u smesu), prašak za pecivo
300 g kukuruznih pahuljica (pahuljice mogu da budu i ovsene, ražene, heljdine ili od prosa)
Priprema:
Gore navedene sastojke dobro pomešajte, da bi se svi sastojci ravnomern sjedinili. Nakon toga dodajte kukuruzne pahuljice (ili neke druge po izboru, mada su kukuruzne naš favorit), pa opet promešajte.
Prethodno podmazan pleh stavite u rernu da se zagreje oko 5 minuta, pa smesu prebacite u pleh.
Pecite na 200 stepeni, oko tridesetak minuta (tačno vreme zavisi od jačine vaše rerne).
Ukoliko obožavate gibanicu ovo je idealan recept za vas: Probajte zdraviju varijantu ovog jela, nema konkurenciju
Ovaj recept svideće se mnogima
KARAMEL PLOČICE SA SUSAMOM: Poslastica za tvrde sladokusce (VIDEO)
Spoj karamela i susama u savršenom užitku!
Stari recept za čorbu koja će vas osvojiti: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće
Da li su slanina i svinjska mast zdravi - ovo je odgovor
Nutricionistkinja ima veoma interesantan odgovor.
Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Komentari(0)