Ukoliko obožavate gibanicu ovo je idealan recept za vas: Probajte zdraviju varijantu ovog jela, nema konkurenciju
Ovaj recept svideće se mnogima
Ako vam se jede topla, mirisna, puna sira gibanica, a razmišljate i o tome kako morate da sredite (ili zadržite) svoju liniju, onda pažljivo pročitajte ovo do kraja, prenosi objektiv.rs.
Sigurno razmišljate kako ne bi bilo baš pametno da se u slast bacite na klasičan burek napravljen sa korama za pitu, ali uvek postoji neko ali u životu – a ovoga puta to „ali“ će vam se dopasti…
Rešenje postoji! Voljenu gibanicu možete da napravite i na malo drugačiji način, koji će omogućiti i uživanje u ukusnoj “gibanici”, a i vitku liniju istovremeno!
Možda vas zanima:
Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.
Možda vas zanima:
Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.
Možda vas zanima:
Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.
Donosimo vam recept kako da je napravite (još brže i lakše nego klasičnu, jer ne morate da se petljate sa ređanjem ili motanjem kora). Od sastojaka za fil su vam potrebne iste namirnice kao i za običnu gibanicu, a caka je u “korama”. Ovde nema pekarskih kora, već pahuljica (kukuruznih ili po želji ovsenih, raženih, itd).
Sastojci:
3 jaja
400 g svežeg belog sira
300 ml jogurta ili kefira
50 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
so (što manje, to bolje, a ako vam je sir slaniji, onda potpuno preskočite dodavanje soli u smesu), prašak za pecivo
300 g kukuruznih pahuljica (pahuljice mogu da budu i ovsene, ražene, heljdine ili od prosa)
Priprema:
Gore navedene sastojke dobro pomešajte, da bi se svi sastojci ravnomern sjedinili. Nakon toga dodajte kukuruzne pahuljice (ili neke druge po izboru, mada su kukuruzne naš favorit), pa opet promešajte.
Prethodno podmazan pleh stavite u rernu da se zagreje oko 5 minuta, pa smesu prebacite u pleh.
Pecite na 200 stepeni, oko tridesetak minuta (tačno vreme zavisi od jačine vaše rerne).
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)