Ukoliko obožavate gibanicu ovo je idealan recept za vas: Probajte zdraviju varijantu ovog jela, nema konkurenciju
Ovaj recept svideće se mnogima

Ako vam se jede topla, mirisna, puna sira gibanica, a razmišljate i o tome kako morate da sredite (ili zadržite) svoju liniju, onda pažljivo pročitajte ovo do kraja, prenosi objektiv.rs.
Sigurno razmišljate kako ne bi bilo baš pametno da se u slast bacite na klasičan burek napravljen sa korama za pitu, ali uvek postoji neko ali u životu – a ovoga puta to „ali“ će vam se dopasti…
Rešenje postoji! Voljenu gibanicu možete da napravite i na malo drugačiji način, koji će omogućiti i uživanje u ukusnoj “gibanici”, a i vitku liniju istovremeno!
Možda vas zanima:

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinska gibanica sa jogurtom i pavlakom: Toliko je ukusna i sočna da će vam svi tražiti recept
Gibanica je zasitan, ukusan i povoljan obrok, koji svi obožavaju, a lako se priprema.
Možda vas zanima:

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinska gibanica sa jogurtom i pavlakom: Toliko je ukusna i sočna da će vam svi tražiti recept
Gibanica je zasitan, ukusan i povoljan obrok, koji svi obožavaju, a lako se priprema.
Možda vas zanima:

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinska gibanica sa jogurtom i pavlakom: Toliko je ukusna i sočna da će vam svi tražiti recept
Gibanica je zasitan, ukusan i povoljan obrok, koji svi obožavaju, a lako se priprema.
Donosimo vam recept kako da je napravite (još brže i lakše nego klasičnu, jer ne morate da se petljate sa ređanjem ili motanjem kora). Od sastojaka za fil su vam potrebne iste namirnice kao i za običnu gibanicu, a caka je u “korama”. Ovde nema pekarskih kora, već pahuljica (kukuruznih ili po želji ovsenih, raženih, itd).
Sastojci:
3 jaja
400 g svežeg belog sira
300 ml jogurta ili kefira
50 ml maslinovog ili suncokretovog ulja
so (što manje, to bolje, a ako vam je sir slaniji, onda potpuno preskočite dodavanje soli u smesu), prašak za pecivo
300 g kukuruznih pahuljica (pahuljice mogu da budu i ovsene, ražene, heljdine ili od prosa)
Priprema:
Gore navedene sastojke dobro pomešajte, da bi se svi sastojci ravnomern sjedinili. Nakon toga dodajte kukuruzne pahuljice (ili neke druge po izboru, mada su kukuruzne naš favorit), pa opet promešajte.
Prethodno podmazan pleh stavite u rernu da se zagreje oko 5 minuta, pa smesu prebacite u pleh.
Pecite na 200 stepeni, oko tridesetak minuta (tačno vreme zavisi od jačine vaše rerne).

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)