NARODNI LEK SKRIVEN U BURETU Pred Srbima su udarnički dani, smeška im se masna hrana i alkohol na svakoj slavi!
Sezona kiselog kupusa kod Srba je već počela.
![NARODNI LEK SKRIVEN U BURETU Pred Srbima su udarnički dani, smeška im se masna hrana i alkohol na svakoj slavi!](/data/images/2021-11-24/14207_1637662935-1577871208mirko-imal-lek-fotorina_f.jpg?timestamp=1637708400)
Tradicionalni delikates koji domaćice po starim recepturama spremaju već decenijama odličan je dodatak uz sva jela, prepun vitamina ali jedan njegov produkt odličan je za lečenje mamurluka. U rasol od kiselog kupusa kune se na stotine muškaraca jer upravo on im je pomogao da prežive dan posle pijanstva.
![](/data/images/2021-11-01/14205_1637662935-1575625747napnikur-mirko-foto-rina.jpg)
rina.rs
„Naši stari znali su da kažu da se i uzrok i rešenje za glavobolju nalaze u buretu. Tako da su zalihe već spremne za prijatelje. „Kiseli kupus i raso puni su vitamina C, E, K ali i vitamina U koji je važan za želudac. Nema ništa bolje nego kad se probudite mamurni, na prazan stomak popijete čašu rasola, a onda to isto ponovite popodne. Posle toga provereno ste spremni za novu rundu“, naglasio je za RINU travar Mirko Milinković.
Kao svetskim prvacima u praznovanju i poštovanju crveniih slova pred Srbima su udarnički dani kad nema granica u jelu i piću, međutim ovaj vredni travar pored rasola ima rešenje još jedno rešenje, koje je naravno, skriveno u korenju divljih biljaka.
![](/data/images/2021-11-01/14206_1637662935-1575625801mirko-kopa-foto-rina.jpg)
rina.rs
“Gardaševina ili zečijji trn koristi se nakon pijanstva. Kad se prepije valja skuvati čaj od njenog korena i pomoću njega se izbacuju sve štetene materije iz organizma. Ova biljka dobra je i za bubrege, jer reševa problem kamena i peska. Ukoliko se čaj redovno pije duži vremenski period, sve to odlazi kao rukom odnešeno”, priča Mirko i ne izostavlja ni dobrobiti šuljevare kojoj samo ime kaže šta zapravo leči.
Žene pak za svoje muževe imaju još jedan lek protiv mamurluka koji se krije u jakom, masnom doručku. Pržena slanina, pršuta i jaja idealni su da počnete dan nakon opijanja, a ako čak ni to ne pomaže, ostaje samo jedan savet – nemojte piti.
(Izvor: Rina.rs)
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)