NARODNI LEK SKRIVEN U BURETU Pred Srbima su udarnički dani, smeška im se masna hrana i alkohol na svakoj slavi!
Sezona kiselog kupusa kod Srba je već počela.

Tradicionalni delikates koji domaćice po starim recepturama spremaju već decenijama odličan je dodatak uz sva jela, prepun vitamina ali jedan njegov produkt odličan je za lečenje mamurluka. U rasol od kiselog kupusa kune se na stotine muškaraca jer upravo on im je pomogao da prežive dan posle pijanstva.

rina.rs
„Naši stari znali su da kažu da se i uzrok i rešenje za glavobolju nalaze u buretu. Tako da su zalihe već spremne za prijatelje. „Kiseli kupus i raso puni su vitamina C, E, K ali i vitamina U koji je važan za želudac. Nema ništa bolje nego kad se probudite mamurni, na prazan stomak popijete čašu rasola, a onda to isto ponovite popodne. Posle toga provereno ste spremni za novu rundu“, naglasio je za RINU travar Mirko Milinković.
Kao svetskim prvacima u praznovanju i poštovanju crveniih slova pred Srbima su udarnički dani kad nema granica u jelu i piću, međutim ovaj vredni travar pored rasola ima rešenje još jedno rešenje, koje je naravno, skriveno u korenju divljih biljaka.

rina.rs
“Gardaševina ili zečijji trn koristi se nakon pijanstva. Kad se prepije valja skuvati čaj od njenog korena i pomoću njega se izbacuju sve štetene materije iz organizma. Ova biljka dobra je i za bubrege, jer reševa problem kamena i peska. Ukoliko se čaj redovno pije duži vremenski period, sve to odlazi kao rukom odnešeno”, priča Mirko i ne izostavlja ni dobrobiti šuljevare kojoj samo ime kaže šta zapravo leči.
Žene pak za svoje muževe imaju još jedan lek protiv mamurluka koji se krije u jakom, masnom doručku. Pržena slanina, pršuta i jaja idealni su da počnete dan nakon opijanja, a ako čak ni to ne pomaže, ostaje samo jedan savet – nemojte piti.
(Izvor: Rina.rs)

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)