DVA TAJNA SASTOJKA ZA SLATKI KUPUS: Daće mu poseban šmek i bolji ukus
Trik za ukusniji slatki kupus
Od svežeg kupusa možete da spremate razna jela, kao što su sarme, rolat…, ali i poznato srpsko jelo na kašiku – sladak kupus.
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja. Mnoge domaćice u sladak kupus dodaju meso i flekice, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.
U pitanju su senf i sirće.
Senf
U sladak kupus pred kraj kuvanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.
Sirće
Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuvaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje posle pola sata i to samo jedna kašika.
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
NIKAD BRŽE POGAČICE SA SIROM: Toliko jednostavno se prave a sastojke imate kod kuće
Recept za najlakše najukusnije pogačice sa sirom
KANTARION U NARODNOJ MEDICINI Kako se čaj i ulje ove moćne biljke koriste za zdravlje
Kantarion (Hypericum perforatum) je široko rasprostranjena višegodišnja zeljasta biljka koja raste na suvim brežuljcima, sunčanim livadama, pustom i neobrađenom zemljištu, kao i na rubovima šuma. Najviše uspeva u predelima umerene i suptropske klime širom Evrope, Azije i Severne Amerike.
MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Kraljica prazničnih trpeza - mimoza salata: Sočno i izdašno predjelo bez kog se slavlje ne počinje
Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
Komentari(0)