KO NE SME DA JEDE PARADAJZ: 3 vrste tegoba se pogoršavaju zbog omiljene srpske salate
Ako pripadate nekoj od ovih grupa, budite oprezni dok jedete paradajz...
Paradajz je omiljena salata za mnoge, što ne čudi kad znamo koliko je ukusan i osvežavajući - mnogima je, uz malo sira, idealna večera za letnje vrućine.
Paradajz je veoma zdrav - sadrži vitamine i minerale, kao i antioksidanse koji ga čine odličnim dodatkom za svaki obrok. Međutim, neke osobe bi ipak morale da ga izbegavaju ili bar da budu oprezni u pogledu količina.
Paradajz smeta osobama sa refluksom (GERD)
Možda vas zanima:
ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje
Jedino uz pomoć sledeće cake možete provaliti da li je paradajz pun hemije: Dobro obratite pažnju na ovaj njegov deo
Paradajz sadrži nebrojano mnogo vitamina i minerala koji su neophodni našem telu, ali samo ako je prirodno gajen...
Možda vas zanima:
ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje
Jedino uz pomoć sledeće cake možete provaliti da li je paradajz pun hemije: Dobro obratite pažnju na ovaj njegov deo
Paradajz sadrži nebrojano mnogo vitamina i minerala koji su neophodni našem telu, ali samo ako je prirodno gajen...
Možda vas zanima:
ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje
Jedino uz pomoć sledeće cake možete provaliti da li je paradajz pun hemije: Dobro obratite pažnju na ovaj njegov deo
Paradajz sadrži nebrojano mnogo vitamina i minerala koji su neophodni našem telu, ali samo ako je prirodno gajen...
Paradajz je kisela namirnica koja može da pogorša stanje osobama koje pate od gorušice. Refluks stomačne kiseline u jednjak izaziva bol, a od paradajza on može da bude još jači. Zato smanjite količinu ovog povrća u ishrani i konsultujte se sa doktorom o drugim korekcijama u ishrani.
Paradajz može da pojača tegobe iritabilnog kolona
Pacijenti sairitabilnim kolonomčesto su osetljivi na neke vrste namirnica. Među njima su određeni šećeri, kao što je fruktoza, hrana sa dosta vlakana, ali i paradajz. Prema istraživanju objavljenom u Svetskom časopisu za gastroenterologiju, veće količine paradajza kod takvih osoba mogu biti okidač jačih stomačnih tegoba, pa treba biti oprezan.
Paradajz sadrži histamin
Netolerancija na histamin znači da osobe koje imaju ovakav problem nemaju mogućnost da razlože i metabolišu histamin. Kod njih paradajz može da izazove glavobolju, zapušen nos, svrab na koži ili stomačne tegobe.
(Stil)
Nakon 30 stepeni - zima: Ledene slike sa Golije, sneg pada duže od sat vremena a najviši vrhovi već obeleli
Nakon regiona, prvi sneg ove godine već u septembru obeleo je i na planini Goliji. Jaka kiša je tokom noći prešao u snežne padavine, a beli pokrivač već se zadržao.
Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju
Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.
SNEG U SEPTEMBRU Putari kažu da su spremni, a sa Golije stižu ledene slike, pao je prvi sneg (FOTO)
Izgleda da nas je leto naglo napustilo.
ZAŠTO JE DANAS DAN ZASTAVE? Pre 103 godine probijen je Solunski front, a samo značenje je važno za svakog građanina Srbije
Srbija i Republika Srpska obeležavaju zajednički praznik- Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
TAJNA PROFESIONALNIH CVEĆARA: Jednom mesečno u vodu sipajte OVAJ SASTOJAK i sobno cveće će cvetati tokom čitave godine
Najvažnije je ispoštovati jedno bitno pravilo kada cveće zalivate sa ovim specijalnim sastojkom
Komentari(0)