Drama u Ivanjici, silovit vetar oborio stari hrast: Drvo palo na desetine spomenika na Palibrčkom gorblju, pričinjena ogromna materijalna šteta

11:00

Aktuelno 0

Jako olujno nevreme praćeno silovitim vetrom pogodilo je Ivanjicu, a na Palibrčkom groblju u selu Rokci došlo je i do incidenta kada je iz korena izvaljen stari hrast koji je pao i izlomio na desetine nadgrobnih spomenika. Na taj način pričinjena je ogromna materijalna šteta.

hrast
rina

Vetar je nosio sve pred sobom, oborio je stari hrast koji je bio u lošem stanju, ali pošto se nalazio pod zaštitom države nije mogao da se poseče. Šteta je velika napravljena, neki spomenici su potpuno uništeni, kaže za RINU jedan od meštana.

Šteta je pričinjena na starom delu groblja kojim upravljaju mesna zajednica i opština, dok na novom delu groblja koje održava Javno komunalno preduzeće.

Inače, na Palibrčkom groblju nalazi se i veliki broj spomenika krajputaša.  Spomenike krajputaše podizale su porodice nastradalih vojnika, a kako im i samo ime kaže, stoje pokraj puta, u ovom slučaju seoskog druma i ne dozvoljavaju zaboravu da sa sobom povede sećanja na junake ivanjičkog kraja. Prema informacijama sa terena, oni nisu pretrpeli štetu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading