Neverovatan dogovor dvojice ugostiteja iz Čačka: Rapo i Vujo rade jedan kod drugog u lokalu, tako u nedostatku konobara imaju bar jedan slobodan dan

19:00

Aktuelno 0

Neverovatna kolegijalna priča stiže iz Čačka gde su kafedžija Vujo i ugostitelj Rapo napravili neobičan dogovor. U situaciji kada jako teško mogu da nađu konobare, oni su prinuđeni da sami rade u svojim lokalima svih sedam dana u nedelji. Ipak, za ovu situaciju pronašli su rešenje.

konobari
rina

- Teško je naći radnike, konobare i zbog toga smo prinuđeni da svakodnevno radimo u svojim ugostiteljskim objektima i da nemamo ni jedan slobodan dan. A onda smo seli, moj komšija Rapo koji ima isti problem i ja i dogovorili se da jedan dan radim ja kod njega, da bi on bio slobodan, a drugi dan on kod mene kako bih ja bio tada slobodan”, rekao je za RINU Vujo.

Ova dvojica Čačana najbolji su primer da između ugostitelja ne mora uvek da postoji samo i isključivo rivalitet, već da i te kako mogu dobro da sarađuju i druže se.

- Ovo što smo se dogovorili je zaista odlična stvar. Ne možemo da zatvorimo jedan dan lokal kako bi odmarali, ali ne možemo ni da radimo svaki dan, dodaje Vujo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Inače, i Rapo i Vujo su poznati čačanski ugostitelji koji rade dugi niz godina. Rapo je vrstan pečenjar iz Trbušana, dok je Vujo njegov komšija kafedžija  iz prigradskog naselja Lugovi.

kajsije

Berba kajsija poranila, domaćini i berači imaju pune ruke posla u voćnjacima: Zadovoljni su kvalitetom, ali i cenom od 120 po kilogramu

Aktuelno

18:00

28 jun, 2024

Berba život zlata u čačanskom kraju počela je tri nedelje nego što je to uobičajno, jer rano cvetanje voća i visoke temperature u poslednjih meseca dana uslovile su brže sazrevanje. Tamo gde nije bilo grada i mraza, rod je izuzetan, voćari zadovoljno trljaju ruke i i cenom. Domaćini i berači u Miokovcima, najpoznatijem srpskom selu kad su u pitanju kajsije imaju pune ruke posla, a gajbice se takođe pune velikom brzinom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading