Neverovatan dogovor dvojice ugostiteja iz Čačka: Rapo i Vujo rade jedan kod drugog u lokalu, tako u nedostatku konobara imaju bar jedan slobodan dan
Neverovatna kolegijalna priča stiže iz Čačka gde su kafedžija Vujo i ugostitelj Rapo napravili neobičan dogovor. U situaciji kada jako teško mogu da nađu konobare, oni su prinuđeni da sami rade u svojim lokalima svih sedam dana u nedelji. Ipak, za ovu situaciju pronašli su rešenje.
- Teško je naći radnike, konobare i zbog toga smo prinuđeni da svakodnevno radimo u svojim ugostiteljskim objektima i da nemamo ni jedan slobodan dan. A onda smo seli, moj komšija Rapo koji ima isti problem i ja i dogovorili se da jedan dan radim ja kod njega, da bi on bio slobodan, a drugi dan on kod mene kako bih ja bio tada slobodan”, rekao je za RINU Vujo.
Ova dvojica Čačana najbolji su primer da između ugostitelja ne mora uvek da postoji samo i isključivo rivalitet, već da i te kako mogu dobro da sarađuju i druže se.
- Ovo što smo se dogovorili je zaista odlična stvar. Ne možemo da zatvorimo jedan dan lokal kako bi odmarali, ali ne možemo ni da radimo svaki dan, dodaje Vujo.
Možda vas zanima:
Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Možda vas zanima:
Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Možda vas zanima:
Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Inače, i Rapo i Vujo su poznati čačanski ugostitelji koji rade dugi niz godina. Rapo je vrstan pečenjar iz Trbušana, dok je Vujo njegov komšija kafedžija iz prigradskog naselja Lugovi.
VREME JE SLAVA Slavimo Arhangela Mihaila, žito se nosi za pretke, a kolač za budućnost potomaka
Krsna slava veliki je porodični praznik kod Srba, a tradicija se poštuje vekovima unazad. Jednog od najvećeg svetaca, Arhangela Mihajala, slavi veliki broj građana koji su i ovog novembarskog jutra poranili i u crkvu odneli sveću, žito i kolač.
Danas slavimo Aranđelovdan: Šta znači kada na Aranđelovdan pada sneg
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, danas slave Aranđelovdan, dan posvećen Svetom Arhangelu Mihailu
NIJE ZABORAVIO RODNO SELO: Navršilo se četiri godine od smrti patrijarha Irineja, crkva u Vidovi bila je njegova poslednja želja
Danas se navršava četiri godine kako je preminuo patrijarh srpski Irinej od posledica korona virusa u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma" u Beogradu.
PEČENJARI IMAJU PUNE RUKE POSLA A, evo kakve su cene omiljenog srpskog jela u prestonici pečenja
Duboko smo zagazili u sezonu velikih, sprskioh mrsnih slava sa bogatim trpezama. Sutra veliki broj građana slavi Aranđelovdan, a na trpezi kao neizostvan specijalitet od davnina je pečenje.
Večeras obavezno pred spavanje jednu stvar morate da uradite! Sutra je Aranđelovdan, običaj se tiče zdravlja i...
Arhangel Mihailo je "vođa nebeskih vojski" koji se uvek javljao na mestima na kojima se javljala i Bogorodica
Komentari(0)