Neverovatan dogovor dvojice ugostiteja iz Čačka: Rapo i Vujo rade jedan kod drugog u lokalu, tako u nedostatku konobara imaju bar jedan slobodan dan
Neverovatna kolegijalna priča stiže iz Čačka gde su kafedžija Vujo i ugostitelj Rapo napravili neobičan dogovor. U situaciji kada jako teško mogu da nađu konobare, oni su prinuđeni da sami rade u svojim lokalima svih sedam dana u nedelji. Ipak, za ovu situaciju pronašli su rešenje.
![konobari](/data/images/2024-06-12/90569_1718181446rapo-vujo-nedostatak-konobara-rina_f.jpg?timestamp=1718143200)
- Teško je naći radnike, konobare i zbog toga smo prinuđeni da svakodnevno radimo u svojim ugostiteljskim objektima i da nemamo ni jedan slobodan dan. A onda smo seli, moj komšija Rapo koji ima isti problem i ja i dogovorili se da jedan dan radim ja kod njega, da bi on bio slobodan, a drugi dan on kod mene kako bih ja bio tada slobodan”, rekao je za RINU Vujo.
Ova dvojica Čačana najbolji su primer da između ugostitelja ne mora uvek da postoji samo i isključivo rivalitet, već da i te kako mogu dobro da sarađuju i druže se.
- Ovo što smo se dogovorili je zaista odlična stvar. Ne možemo da zatvorimo jedan dan lokal kako bi odmarali, ali ne možemo ni da radimo svaki dan, dodaje Vujo.
Možda vas zanima:
![konobar](/data/images/2024-06-14/90725_1718290321img-1887_f.jpeg)
Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
![Beograd](/data/images/2024-05-06/86945_shutterstock-658581778_f.jpg)
TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Možda vas zanima:
![konobar](/data/images/2024-06-14/90725_1718290321img-1887_f.jpeg)
Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
![Beograd](/data/images/2024-05-06/86945_shutterstock-658581778_f.jpg)
TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Možda vas zanima:
![konobar](/data/images/2024-06-14/90725_1718290321img-1887_f.jpeg)
Sve manje konobara hoće da radi za platu, odlučuju se za vikend i dnevnicu do 60 evra: Mladi beže od ajncera, ali Tošo je veteran i ponos konobarske profesije u Srbiji
Ogromna potržanja u Srbiji vlada za konobarima, a sve manje mladih se odlučuje da se bavi ovim zanimanjem. Posao je težak, ali uz bakišiš može pristojno da se zaradi, ali ipak dobrog konobara u Srbiji sve je teže naći.
![Beograd](/data/images/2024-05-06/86945_shutterstock-658581778_f.jpg)
TRIKOVI KONOBARA: Evo kako Vam kelneri Izvlače bakšiš veći i do 70%
Konobari koriste jednostavne, ali efikasne metode kako bi povećali svoje bakšiše. Jedan od najuspešnijih trikova uključuje verbalno ponavljanje narudžbina gostiju, što može povećati napojnice za čak 70%.
Inače, i Rapo i Vujo su poznati čačanski ugostitelji koji rade dugi niz godina. Rapo je vrstan pečenjar iz Trbušana, dok je Vujo njegov komšija kafedžija iz prigradskog naselja Lugovi.
![olovke](/data/images/2024-06-28/92359_1719481614-new-pen-1_f.jpg)
Gledali film, pa dobili ideju za super biznis: Markovići iz Smederevske Palanke dnevno naprave preko 3.000 olovaka i bojica od novinskog papira
Zaokružili proizvodni proces i kod njih ne postoji otpad
![kajsije](/data/images/2024-06-28/92354_1719483167-cacak-miokovci-berba-kajsija-fotorina-5_f.jpg)
Berba kajsija poranila, domaćini i berači imaju pune ruke posla u voćnjacima: Zadovoljni su kvalitetom, ali i cenom od 120 po kilogramu
Berba život zlata u čačanskom kraju počela je tri nedelje nego što je to uobičajno, jer rano cvetanje voća i visoke temperature u poslednjih meseca dana uslovile su brže sazrevanje. Tamo gde nije bilo grada i mraza, rod je izuzetan, voćari zadovoljno trljaju ruke i i cenom. Domaćini i berači u Miokovcima, najpoznatijem srpskom selu kad su u pitanju kajsije imaju pune ruke posla, a gajbice se takođe pune velikom brzinom.
![Osečina](/data/images/2024-06-28/92351_1719502683-foto-privatna-arhiva2_f.jpg)
![Evo kako su naši preci na Vidovdan proricali budućnosti: Žene su obavezno radile ovo da bi saznale kakva ih sudbina čeka](/data/images/2022-06-28/31191_vidovdan_f.jpg)
Evo kako su naši preci na Vidovdan proricali budućnosti: Žene su obavezno radile ovo da bi saznale kakva ih sudbina čeka
Ovaj dan je poseban i za srpsku istoriju. a za njega se vezuju i mnogi lepi običaji koji se i danas primenjuju.
![sveće](/data/images/2024-03-05/79559_shutterstock-265598882_f.jpg)
KO JE BOG VID I ZAŠTO SU SRBI DOBRO PAZILI ŠTA RADE NA VIDOVDAN: Šta god da bilo, 28. juna su znali da ovo nikako ne smeju
Postoje razna predanja o pomenutom bogu, a sva ona govore da je Vid najstrašniji od svih bogova
Komentari(0)