MLEKO ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, sprečava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka

cveće
Shutterstock

Kad kiša pada danima preti da uništi rasad koji smo posadili tokom proleća ili bar oslabi biljke. Baš zato je neophodno poboljšati im "imunitet" i ojačati ih, a to je, prema rečima iskusnih baštovana, najbolje uraditi mlekom.

Ova namirnica koju svi imamo u frižideru odlična je za zaštitu, ali i đubrenje povrtarskih vrsta i cveća.

Mleko sadrži kalijum, kalcijum, sumpor, fosfor, magnezijum, bakar, mangan, gvožđe i druge elemente koji će biljkama osigurati optimalan rast i zaštiti ih od bolesti, štetočina i insekata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U ovom periodu, biljke su podložne pojavi gljivica, a rastvor od mleka je odlično sredstvo za prevenciju koji deluje tako što stvara zaštitini sloj.

Sasvim je dovoljno razloga da napravite ovaj rastvor i pomognete cveću da cveta raskošnije tokom leta. Evo kako se pravi:

Najbolje je koristiti sveže, a ne dugotrajno mleko. Sve što je potrebno je da pomešate mleko i vodu u razmeri 1: 3.

Ovim rastvorom poprskajte biljke ili cveće, a najbolje bi bilo to učiniti u večernjim satima.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading