Zašto je smeđi šećer dobar za biljke? Koristi se na 5 načina i rešava 5 letnjih boljki cveća

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Ne vole samo ljudi slatkiše, i biljke vole katkad da se zaslade. Zašto je smeđi šećer dobar za za biljke?

cveće
Shutterstock

Biljke donose sreću. Ukoliko volite cveće i gajite ga, sada ste sigurno fokusirani na to da svojim zelenim mezimicama obezbedite optimalnu količinu vode ili se snalazite oko toga ko će se o njima starati dok ste na letovanju. A ovaj savet pomoći će vam da biljke bolje rade do kraja jeseni i da vam balkon bude nalepši u kraju.

Reč je o smeđem šećeru koji u rastvorima može podstaći aktivnost mikroorganizama u zemljištu i pomoći im da oslobode sve hranljive materije, te da vaše biljke duže i bolje žive.

Na stranici Gardening Soul pisali su o prednostima smeđeg šećera za biljke, kako ga bolje iskoristiti i sa čime kombinovati da biste napravili „ukusno“ prirodno đubrivo. Ne vole slatko samo ljudi, već i neke biljke. Samo jedna vrećica smeđeg šećera može nahraniti sve vaše biljke.

1. Ako smeđi šećer jednostavno pomešate sa vodom, to će učiniti listove vaših biljaka sočnim i zelenim.

Možda vas zanima:

2. Ako pomešate smeđi šećer sa kvascem i vodom, to đubrivo će postati moćno sredstvo za ukorenjavanje biljaka.

Možda vas zanima:

3. Ako pomešate smeđi šećer sa pivom, biće to azotno đubrivo koje može sprečiti listove biljaka da požute.

Možda vas zanima:

4. Ako pomešate smeđi šećer sa belim lukom i vodom, dobićete fosfatno đubrivo koje će podstaći cvetanje biljaka.

Možda vas zanima:

5. Mešanjem smeđeg šećera sa belim sirćetom i vodom, stvorićete gvožđe sulfat i moći ćete da prilagodite pH zemlje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kada primetite da biljka vene i da će uskoro početi da "umire", možete dodati šećer da povećate nivo saharoze i glukoze. Saharoza će biti u kontaktu s mikroorganizmima u tlu, a to će omogućiti azotu da obezbedi biljci neophodnu energiju, što će joj pomoći da ostane u životu.

(Sensa)

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading