Voz kulture sa železničke stanice kreće tačno u podne: Čačak predaje Užicu titulu Nacionalne prestonice kulture

19:00

Aktuelno 0

Prva prestonica kulture Srbije – Čačak 2023, projekat „Čačanska rodna“, zvanično se završava danas 21. marta. Tim povodom, sa Železničke stanice u Čačku ka Užicu, budućoj prestonici kulture Srbije, tačno u podne simbolično će krenuti “Voz kulture“, koji će u grad na Đetinji stići u 13 sati.

voz
rina

Vozom će putovati gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici Ministarstva kulture Srbije, glumci Una Đelošević i Vladimir Jocović, kao i kantautor Kralj Čačka, koji će u vozu održati kratak koncert. Tu će biti i članovi programskog tima i saradnici na realizaciji projekta Prestonice kulture Srbije – Čačak 2023, kao i mladi volonteri iz Čačka koji će poneti sadnice sorte šljive “čačanska rodna“.

Program “Voz kulture“ je simbolična predaja titule sledećem nosiocu. Nakon ulaska ljubičaste vozne kompozicije “Čačanske rodne“ na Železničku stanicu u Užicu počeće “Era kulture“. Uz prateće programe, gradonačelnici Čačka i Užica će simbolično posaditi sadnicu “čačanske rodne“ za predstojeću rodnu godinu kulture i umetnosti. Tokom godinu dana trajanja Prestonice kulture Srbije, u Čačku je izvedeno 110 programa, 230 događaja, sa 6.000 učesnika, od kojih 600 stranih, i sa više od 250.000 posetilaca.

Čačak kao prva nacionalna prestonica kulture postavio je temelj budućim nosiocima ove titule,kada je reč o projektima koji su realizovani u gradu na Moravi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading