Neverovatan podvodni prizor na Adi Ciganliji: Čačanski ronici usnimili kapitalni primerak ribe Tolstolobik, dugačka preko jednog metra i teška oko 50 kilograma

21:00

Aktuelno 0

Tokom redovnog noćnog trenažnog ronjenja na Adi Ciganliji, članove RSK Borac Čačak zatekao je impozantan prizor kada se u njihovo neposrednoj blizini pojavio primerak ribe Tostolobik.

tolstolobik
rina

- Bila je dužine preko jednog metra i težiine oko 50 kilograma sto je kapitalni primerak. Iako nam je poznato da je Savsko jezero bogato krupnom ribom, susret sa Tostolobikom ove veličine bio je iznenadjujući, kažu za RINU članovi RSK Bora Čačak.

Oni dodaju da je Tolstolobik je pravo remek-delo prirode. Njegovo srebrnkasto-sivo telo reflektuje svetlost na poseban način, stvarajući zračenje svetla i senke dok tiho plovi kroz vode. Njegova karakteristična veličina i oblik čine ga prepoznatljivim, a svaki pojedinačni primerak ima svoju jedinstvenu čar.

tolstolobik rina
 

Tolstolobik je slatkovodna riba iz porodice šarana koja potiče iz istočne Azije. Postoje tri vrste tolstolobika: beli, sivi i Hainan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ova poslednja vrsta živi samo na ostrvu Hainan i u Vijetnamu, dok su beli i sivi tolstolobik rasprostranjeni širom sveta zbog ribarstva i kontrole algi. Naziv tolstolobik dolazi od ruske reči tolstij lob, što znači debelo čelo. To se odnosi na njihovu karakterističnu glavu koja je velika i spljoštena, ističu čačanski ronioci.

reka

Podvodne jake struje i rupe od iskopavanja vrebaju tokom kupanja u rekama, trenutak dovoljan da ishod bude fatalan: Iskusni ronilac apeluje na građane da budu oprezni i vode računa

Aktuelno

12:00

22 jul, 2024

Početkom jula Srbiju je obišla tragična vest da se mladić utopio u reci Drini kod Loznice i to tako što je šetao kroz reku i samo odjednom potonuo. Pretpostavlja se da ga je u dubinu uvukao vir sa kojim nije uspeo da se izbori pošto je bio neplivač. Da su reke izuzetno nepredvive i opasne potvrđuje i iskusni ronilac Bojan Drašković, koji i ovog leta apeluje na sve građane da paze gde se kupaju.

Komentari(0)

Loading