Skinuće televizor iz svoje kancelarije i dati seoskoj školi: Drago Popadić ponovo oduševio svoje građane

12:00

Aktuelno 0

Veliki planovi za adaptaciju seoske škole na Jabuci

selo Jabuka
rina

Sve je više seoksih škola koje nažalost nestaju, ali svetao primer stiže nam iz okoline Prijepolja jer u izdvojenom odeljenju OŠ "Mihajlo Baković" na Jabuci iako ima sada samo tri đaka, novi prvaci se očekuju.


- Ova škola će raditi najmanje još 10 godina zbog čega moramo poboljšavati uslove kako bi joj produžili vek i privukli što više dece. Nama je plan da uložimo dodatna sredstva kako bi ubedili ljude da se vrate na Jabuku za koju znamo kakav potencijal ima, ali i decu da motivišemo da pohadjaju ovu školu. Mi ćemo gledati da u narednom periodu opremimo potkrovlje škole. Znam da im je neophodan televizor zbog prezentacija, tako da ću ja iz svoje kancelarije dati televizor koliko sutra, kako bi mališani imali što bolje uslove, rekao je za RINU Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.
selo Jabuka rina

Osnovna škola Mihajlo Baković ima dugu tradiciju, a nedavno je obeležen i jedan veliki jubilej od 152 godina postojanja i rada ove škole. U okviru škole imaju tri izvdojena odeljenja u selima Karoševina, Gornje Babine i Zvijezd.

- U Matičnoj školi ima 83 djaka, dok je u izdvojenim odeljenjima sada imamo šest, što je dramatičan pad jer je ova škola imala oko 200 učenika. Medjutim, ono što je bitno jeste što će ova škola živeti narednih godina, jer nam dolazi veći broj prvaka u odeljenja zbog čega smo dobili razumevanje od strane lokalne samouprave da sredimo učionice, kao i sanitarne čvorove kako bi unapredili i pospešili sam obrazovni sistem, izjavila je Jelena Dragutinović, direktorka OŠ Mihajlo Baković.

Ono što je svakako posebna priča kad je izdvojeno odeljenje u Pljevljima u pitanju jeste što uprkos malom broju đaka, kuhinja radi.


 Kuhinja radi odavno, ali je obnovljena devedesetih godina i od tada sva deca se hrane u njoj, zbog čega su roditelji mnogo zahvalni jer uvek imaju topao obrok i ona funkcioniše i dan, danas. Dok sam ja ovde učitelj ovde je bilo najviše 60 učenika do četvrtog razreda i taj broj se smanjivao vremenom, gde smo došli na svega tri djaka , zaključio je učitelj Radoman Petrić.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Komentari(0)

Loading