Ovaj dan u selu su svi željno čekali: Počinje izgradnja vrtića u Zablaću kod Čačka

14:00

Aktuelno 0

Još jedno srpsko selo dobiće vrtić, u pitanje je Zablaće kod Čačka u kom živi veliki broj mališana, a čija izgradnja počinje ove sedmice.

vrtić
rina

Grad Čačak je jedan od četiri grada i opštine u celoj Srbiji koji je prošao na konkursu Ministarstva prosvete u okviru Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje,” za 2023. godinu.

- Četiri godine unazad radimo na, pre svega, planskom aktu, pribavljanju zemljišta i objekata u svojinu grada, zatim na rešenju o uklanjanju objekata i, naravno, projektno-tehničkoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli. Sve to je završeno pre dve godine, a samim tim su se stekli uslovi da konkurišemo kod Ministarstva prosvete i jedan smo od četiri grada i opštine u celoj Srbiji, sa kojim je resorno ministarstvo potipsalo ugovor u martu”, rekao je Todorović.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa, a pripada PU „Moje detinjstvo“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Predviđeno je da radovi traju oko sedam meseci a zvanično počinju u utorak 27.februara.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading