NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA KUPOVINU STANA! Vlada Srbije odlučila: Evo koliko dobijaju roditelji za učešće za nekretninu

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Vlada Srbije utvrdila je iznos novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta u ukupnom iznosu od 1.500.000.000 dinara u 2024. godini.

NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA KUPOVINU STANA! Vlada Srbije odlučila: Evo koliko dobijaju roditelji za učešće za nekretninu
Shutterstock

Ovom odlukom nastavlja se podrška i pomoć države porodicama i majkama za podsticanje i razvoj populacione politike u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, biće u 2024. godini 20.000 evra, saopštilo je Ministarstvo Srbije za brigu o porodici i demografiju.

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50 odsto vrednosti radova, a za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave u visini 20 odsto vrednosti radova.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Ovo pravo može se ostvariti i za kupovinu kuće ili stana u visini 20 odsto vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20 odsto kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti, kao i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita u iznosu od 20 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20 odsto prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti", nabrojalo je Ministarstvo.

Navedeno je da su to pravo do sada iskoristile 583 majke.

Odluku o utvrđivanju iznosa novčanih sredstava u 2024. usvojila je Vlada na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading