NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA KUPOVINU STANA! Vlada Srbije odlučila: Evo koliko dobijaju roditelji za učešće za nekretninu

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Vlada Srbije utvrdila je iznos novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta u ukupnom iznosu od 1.500.000.000 dinara u 2024. godini.

NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA KUPOVINU STANA! Vlada Srbije odlučila: Evo koliko dobijaju roditelji za učešće za nekretninu
Shutterstock

Ovom odlukom nastavlja se podrška i pomoć države porodicama i majkama za podsticanje i razvoj populacione politike u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, biće u 2024. godini 20.000 evra, saopštilo je Ministarstvo Srbije za brigu o porodici i demografiju.

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50 odsto vrednosti radova, a za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave u visini 20 odsto vrednosti radova.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Ovo pravo može se ostvariti i za kupovinu kuće ili stana u visini 20 odsto vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20 odsto kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti, kao i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita u iznosu od 20 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20 odsto prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti", nabrojalo je Ministarstvo.

Navedeno je da su to pravo do sada iskoristile 583 majke.

Odluku o utvrđivanju iznosa novčanih sredstava u 2024. usvojila je Vlada na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading