SJAJNA VEST ZA NOVE RODITELJE Država Srbija za prvo dete plaća 500.000 dinara, a ni to nije sve

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

On je objasnio da je intervencijama države uspešno preokrenut negativni demografski trend.

beba
Shutterstock

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027. godine.

"Godine 2012. BDP je bio 33 milijarde evra, na kraju 2027, ukoliko uradimo sve što smo zamisli i u skladu s procenama MMF-a biće 92,7 milijardi a mi se nadamo povoljnijim prilikama pa bismo mogli doći do 100 milijardi evra, dakle tri puta više nego što je bilo", rekao je Vučić na početku obraćanja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Naš budžet je na nivou oko 18 milijardi evra, a u naredne četiri godine polaniramo da uložimo ukupno 17,8 milijardi evra, dakle kao ceo budžet, a da pri tome javni dug nijednog sekunda ne mse da pređe 60% BP-a, dakle da javne finansije u potpunosti držimo pod kontrolom", rekao je Vučić, a onda se osvrnuo na novčanu pomoć za rođenje deteta.

"Do sada je 378 hiljada bilo za rođenje detete, a sada će se od države odmah dobiti za prvo dete 500.000, za drugo je bilo 440.000 ali od sad je 600 hiljada odmah od države", najavio je predsednik Srbije.

On je objasnio da je intervencijama države uspešno preokrenut negativni demografski trend.

"To je ogromna razlika u odnosu na protekli period. Posebne nagrade će biti obezbeđene za one koji, poput gospođe Filić imaju mnogo dece. To su ljudi koji razmišljaju o budućnosti naše države. Na ovome moramo da radimo da bi Srbija postojala. Sve ono što radimo neće vredeti ništa ako ne budemo imali dece", kazao je Vučić.

Komentari(0)

Loading