Komplet lepinja proglašena najboljim doručkom na svetu: U top 30 je i burek sa sirom FOTO

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Renomirani kulinarski sajt Taste Atlas napravio je listu najboljih doručaka na svetu.

komplet lepinja
Shutterstock

Užička komplet lepinja, specijaltitet u kom ćete uživati ako se nađete u zlatiborskom kraju, našla se na prvom mestu prestižne liste.

Sa prosečnom ocenom 4.8/5, gastronomski biser zlatiborskog kraja poneo je svetsku zlatnu medalju i tako iza sebe ostavio specijalitete iz Malezije i Brazila, prenosi Geokutak.

Osim prvog mesta, balkanska kuhinja je zauzela i naredne pozicije u top 30, pa su tako svoje mesto pronašli i burek koji je na osmom mestu, ali i srpski burek sa sirom na 27, dok je zeljanica na 29. mestu. Bosanska krompiruša je na 58, a naša gibanica na 75. mestu.

 

 

 

 

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading