DILEMA JE KONAČNO REŠENA Električar razotkrio, evo kako da preko bojlera smanjite račun za struju

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Tema bojlera i potrošnje uvek je aktuelna.

bojler
Shutterstock

 

Da li je bolje isključiti bojler ili ga držati stalno uključenim i kako uštedeti, dilema je koja muči sve koji žele da smanje račun za električnu energiju.

Tema bojlera i potrošnje uvek je aktuelna. Neko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen ceo dan i noć, jer tada ne mora da zagreje svu vodu, već samo održava toplotu, a drugi zagovaraju teoriju da ga je najbolje uključiti kada je potrebno.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Apsolutno nije istina da je za novčanik bolje imati bojler stalno uključen. Naravno, sve zavisi od broja ukućana. Zato, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je da bojler pale prema potrebi. S druge strane, ako se radi o porodici s velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

-Važnu ulogu igra i namena bojlera. Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako je reč o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga ima smisla povremeno uključivati jer tada ćete ga najverovatnije vrlo retko gasiti – kažu stručnjaci, a prenosi Jutarnji list.

Zato je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno, a naravno, ako već vodite računa o uštedi, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading