Potpuno slep seče drva, radi sa strujom, bere maline i zida kuću: Dragan je pravi medicinski fenomen koji iako ne vidi radi sve teške poslove bez zadrške

11:00

Aktuelno 0

Ovaj Užičanin ruši sve predrasude

Dragan Popović Kuruzlija
rina

Pre trideset godina boje i svetlost ispred njegovih očiju zamenio je potpuni mrak, ali to hrabrog i vrednog Užičanina nije sprečilo da živi život onako kako je navikao. Dragan Popović Kuruzlija iz sela Ponikovice najbolji je dokaz da predaja nikad ne bi trebalo da bude opcija i da možemo onoliko koliko želimo. Njegove oči su crni štap i prsti sa kojima nepogrešivo barata sa, cirkularom, strujom, kosom, motikom i harmonikom.

- Nisam ni primetio mrak koji mi se iznenada prikrao, radim poslove koje ljudi sa dobrim vidom možda ne bi tako dobro uradili. Kosim, kopam, radim sa cirkularom, zidao sam kuću, moje ruke su moj vid. Kopam malinu, privezujem je, radim sve prstima i svetlost mi ne treba, kaže Dragan za RINU.

Dragan Popović Kuruzlija rina
 

Svojim rukama osmislio je i napravio inkubator u kojem izvodi piliće za svoje domaćinstvo. Kako kaže, ništa mu ne pada teško i njegov dan traje više od 30 časova, jer radeći zna da dočeka i duboku noć i jutro.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Kopam maline prstima, zemlja je mekana, ako pak naidjem na tvrdju ja imam u dzepu drveni štap i sa njim bušnem zemlju. Napravio sam inkubator za piliće, izvodim za moje domaćinstvo, gajimo živinu, imamo svega ja i moja supruga i srećni smo na ovom parčetu raja koji smo sami sagradili“, dodaje on.

Plac za kuću kupio je uz pomoć dobrih ljudi, koji nisu zaboravili sva njegova dobra dela i prema njegovim rečima tu je našao svoj raj na zemlji. Jedino zbog čega zaplače to je zbog nepravde koju nam čine i ističe da su suze celoga čovečanstva iste. Njaveća podrška mu je njegova voljena supruga koja mu je još uvek prava muza i inspiracija da svakog dana bude još bolji.

Dragan Popović Kuruzlija rina
 

- Moja Slavica je moja lastavica, moja dva oka, ona je tu nezaobilazna u svakom poslu, u svakom mom koraku pola je njeno. Kad negde poslom otputujem, ja sa velikim nestrpljenjem i čekam povratak kući. Kad skrenemo ka Užicu u meni sve treperi jer znam da me ona čeka, znam da i ona sa istom ljubavlju mene iščekuje, ja sam srećan čovek, to je u stvari sreća”, tvrdi Dragan.

Dragan Popović Kuruzlija rina
 

Dragan poručuje svima koji se bore sa nekim hendikepom da ne smeju da se predaju, jer sreća je možda iza ćoška, ali ako ne krenu do tog mesta nikada je neće pronaći, a kao nekadašnji prosvetni radnik moli roditelje da svoju decu koja imaju možda neki invaliditet da ih ne zaklanjaju, već da ih spremaju za život bez zadrške i prepreka.

plivanje

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice: Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj, svako jutro pliva i to preporučuje svima

Aktuelno

10:00

19 jun, 2024

Kupališna sezona na gradskim bazenimau Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj. Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Komentari(0)

Loading