Fenomenalna vest sa najpoznatije srpske planine: Gradi se aerodrom za male sportske avione na Zlatiboru

Izvor: Lepote Srbije

10:00

Aktuelno 0

Izgradnju aerodroma prati i realizacija projekata vezanih za turističku infrastrukturi, a grade se golf i sportski tereni.

zlatibor
Rina

Na jednu od najposećenijih srpskih planina u budućnosti će moći, po svemu sudeći, da se stigne i avionom. U mestu Obudojevica na Zlatiboru započeti su radovi na izgradnji aerodroma. To je zapravo aerodrom koji je ranije bio privatna investicija, ali se stalo sa radovima. Sada je realizaciju tog infrastrukturnog projekta na sebe preuzela lokalna samouprava.

- Želimo ovde da napravimo aerodrom za male sportske avione, a sigurno u budućnosti za dronove koji će moći da nose i ljude. Pratimo moderne trendove u svetu, jasno je da će savremeni gost i turista tražiti i tu vrstu sadržaja. Ako je imate on će doći, ako nemate on će otići na drugu destinaciju, rekao je za RINU predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

zlatibor Rina
MIlan Stamatović

 

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

On je istakao da je gradnja ovog aerodroma započeta ambiciozno i u to vreme možda prerano ali da je došlo vreme kada to može da se realizuje.

- Možemo pistu da produžimo, namenske sadržaje da dodamo, jer smo promenili mesto na kome smo hteli da pravimo auto-moto drom, što je projekat jednog našeg sugradjanina koji je građevinski inženjer, čiji je to bio studentski rad. Tako da, imamo ideju i projekat, a na nama je samo da to realizujemo”, zaključio je Stamatović.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading