DRŽAVA DAJE POMOĆ OD 34.000 DINARA, PRIJAVA OD 6. DO 24. NOVEMBRA! Ovo su uslovi i važno je da budete mlađi od ovog godišta!

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Republički fond za zdravstveno osiguranje zaposlio je u filijalama i ispostavama širom Srbije 72 mladih koji su prošli obuku u okviru programa Vlade Srbije "Moja prva plata".

novac
unsplash

Njima je danas ugovore o zaposlenju uručila prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, koja je istakla da je uz programe zapošljavanja najboljih diplomaca medicine i srednjih medicinskih škola, ovo još jedan državni projekat u zdravstvu koji daje šansu mladima da kroz devetomesečno stručno osposobljavanje steknu radno iskustvo i dobiju posao.

Na poziv RFZO prijavilo se više od 600 kandidata, selekciju stručne komisije prošlo je njih 121, obuku je završilo 89, a posao je dobilo njih 72 i oni će raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije. Posao su dobili kandidati sa srednjom stručnom spremom, kao i diplomirani pravnici i ekonomisti. Pravo učešća u ovom programu čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina (rođeni posle oktobra 1993.), sa završenom srednjom školom ili fakultetom, sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita.

Cilj programa koji se realizuje posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje jeste da mladima pruži priliku za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

OBAVEZE NSZ

Svi koji učestvuju u programu "Moja prva plata" dobijaće mesečnu naknadu i to:

28.000 dinara sa srednjoškolskom diplomom
34.000 dinara sa fakultetskom diplomom
svi imaju pravo na uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom

RFZO učestvuje i u novom ciklusu programa Moja prva plata i poziva sve koji ispunjavaju uslove da se preko portala Moja prva plata prijave za učešće već sledećeg meseca, od 6. do 24. novembra.

@lepotesrbijee STOPIĆA PEĆINA Prelepa pećina nedaleko od Zlatibora! Stopića pećina je najposećeniji speleološki objekat u Srbiji, koji iz godine u godinu obara rekorde u broju posetilaca! Da li ste posetili ovaj spomenik prirode? #lepotesrbije #turizam #turizamsrbija #fyp #fypシ #stopicapecina #zlatibor ♬ Ghost - Swink
jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading