Anđela je ponos Pranjana: Učenica Osnovne škole pohađa program za nadarenu decu iz fizike i ređa uspehe na takmičenjima

18:00

Aktuelno 0

Da je znanje jedino što vam niko ne može oduzeti niti osporiti najbolje pokazuje i učenica Osnovne škole Ivo Andrić” iz Pranjana nosilac je brojnih priznanja sa takmičenja i pohađala je program za nadarenu decu iz fizike.

đak
Rina

- Anđeli je diplomu „Vuk Karadžić” juče uručio predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, dok danas u svojoj matičnoj školi prima diplomu „Dositej Obradović” za postignute rezultate iz fizike, hemije, tehničkog, srpskog, matematike, istorije sa opštinskih i republičkih takmičenja”, rekao je za RINU ponosni otac Ljubiša.

Inače, svečana akademija dodele priznanja najboljim učenicima u opštini Gornji Milanovac za školsku 2022/2023. godinu održana je u Domu kulture. Nagrade su uručene đacima generacije, dobitnicima diplome „Vuk Karadžić” i za osvojena prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading