Validatora negde ima, negde ne: Zna li se kako plaćamo prevoz?

Lepote Srbije

12:00

Aktuelno 0

Zna li neko odgovor na ovo pitanje?

Validatora negde ima, negde ne: Zna li se kako plaćamo prevoz?
Alo! Vladimir Marković

Iako je mnogo nepoznanica ostalo u vezi sa javnim prevozom u Beogradu, u pojedinim autobusima su skinuti validatori.

Od autobusa kojim se vozila – na linijama 56 i 67 nije bilo validatora, dok ih je na linijama 37, 51 i 58 bilo.

Situacija sa javnim prevozom u Beogradu i dalje je nejasna – do kada će se kupovati karte na aktuelni način, a kada stupa na snagu novi model.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema prvobitnim najavama, trebalo je da 1. maja nove cene karata u gradskom prevozu koštaju 50 dinara za 90 minuta vožnje, 120 dinara za 24 časa, i 2.500 dinara za mesec dana.

Predviđeno je i da stariji od 65 ne plaćaju prevoz, kao ni mlađi od 19 godina.

Validatora negde ima, negde ne: Zna li se kako plaćamo prevoz? Alo! Vladimir Marković
 

I noćni prevoz, posle ponoći trebalo bi da, po novom – bude besplatan.

Naknadno je Sekretarijat za javni prevoz saopštio da dok se ne steknu svi pravno-formalni uslovi i ne završe sve procedure oko usvajanja novog cenovnika i novog načina kupovine karata u Beogradu – ostaju da važe postojeća pravila vezana za javni prevoz.

Kontrolori javnog-gradskog prevoza konstatovali su u subotu nestanak velikog broja validatora u vozilima, iako otkazni rok Ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom nije istekao, saopštila je kompanija Kentkart.

Podsetimo, prema odluci Grada Beograda, tačnije njegovog JKP Naplata prevozne usluge Beograd, koja je doneta svega 14 dana od raspisivanja javne nabavke, nabavke nove opreme i softvera za gradski prevoz u glavnom gradu – neće biti. Razlog je što se „došlo do saznanja da postoje bolja rešenja za efikasniji monitoring i obračun u javnom prevozu“.

Nakon toga, Javno komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd“ odlučilo je da posao provajdera za naplatu prevozne usluge u gradskom prevozu dodeli kompaniji Komtrejd.

U obrazloženju Odluke o dodeli ugovora u postupku javne nabavke, ovo javno komunalno preduzeće navodi da je kompanija Comtrade System Integration d.o.o. Beograd podnela ponudu u ukupnoj vrednosti od 212.760.000 dinara, bez PDV, što je oko 1,8 miliona evra.

Kako su iz Komtrejda već objasnili za N1, Kompanija Comtrade System Integration d.o.o je na tenderu „izabrana od strane gradske komisije da bude tehnička podrška (SMS provajder) za naplatu karata u gradskom prevozu putem SMS poruka između grada Beograda i četiri mobilna operatera, prilikom čega će se platni promet odvijati direktno između grada i telekom operatera“, piše N1.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Komentari(0)

Loading