MILAN IZ ZEMUNA, GSP KARTU, PRVI PUT PLATIO SMS-OM! Evo kako ta poruka izgleda, koliko karta traje i kome treba da se pokaže

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Šta mislite o ovim izmenama?

MILAN IZ ZEMUNA, GSP KARTU, PRVI PUT PLATIO SMS-OM! Evo kako ta poruka izgleda, koliko karta traje i kome treba da se pokaže
Lepote Srbije ilustracija/T.T., shutterstock

Novi sistem naplate i kontrole gradskog prevoza, koji je nazvan "Beograd plus", počeo je da se primenuje i od 17. maja, građani već mogu da kupe kartu putem SMS-a, slanjem na broj 9011.

Osim SMS-om, građani će imati mogućnost kupovine karata i u papirnoj formi.

Noćni prevoz je besplatan od ponoći do 4 časa, a stariji od 65 godina imaće doživotnu personalnu karticu za javni prevoz.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema novom sistemu naplate, SMS na broj 9011 se šalju u tekstualnoj formi A90 za A zonu, B90 za B zonu i C90 za C zonu.

Karta od 90 minuta u Zoni A i B košta 50 dinara, a u zoni C 100 dinara, dok je cena dnevne karta u zoni A 120 dinara.

Sedmična karta u zonama A i B koštaće 800 dinara, a u zoni C 1.000 dinara.

Cena mesečne karte košta 2.200 dinara za A i B zonu, dok je za C zonu, koja obuhvata čitavu teritoriju grada, cena karte 3.300 dinara.

Milan iz Zemuna, krenuvši juče na posao, imao je priliku da prvi put kartu za GSP kupi i plati - elektronski, porukom na mobilnom telefonu.

Evo kako ona izgleda i šta sve piše na njoj...

MILAN IZ ZEMUNA, GSP KARTU, PRVI PUT PLATIO SMS-OM! Evo kako ta poruka izgleda, koliko karta traje i kome treba da se pokaže Printscreen
 

Povratna poruka koja stigne, kao za plaćanje parkinga u zonama, dokaz je koji se pokazuje komunalnom milicionaru - Belom. On će ujedno i biti jedino službeno lice koje proverava karte.

Na ovaj način biće olakšana kupovina karte ljudima iz unutrašnjosti koji dođu na par dana u prestonicu. Svako od njih će bez traženja trafika i kupovinu karata moći na najjednostavniji način da plati prevoz.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Komentari(0)

Loading