Prodao preko tonu šarana za posne slave i Veliki petak: Darko iz Topole ovih dana ima pune ruke posla
Ogromna potražnja vlada za ribom

Prošle godine u mnogim ribarnicama bilo je nestašice ribe, međutim, ove godine situacija je dosta bolja i za posne slave domaćini nisu imali problem gde nabaviti osnovnu namirnicu na slavskim trpezama. Sutra je veliki praznik kada se obavezno posti, stoga u ribarnicama već danas su ogromne gužve.
- Nikada se nije desilo da cena ribe bude skoro ista kao svinjetina i jagnjetina. Svež šaran je 750 dinara za kilogram dok je pržen 2000 dinara. Pastrmka je 800 dinara sveža, pržena 1300, oslić svež 530 pržen 1000 dinara. Najviše se traži šaran i to uglavnom pržen i najveću potražnju smo imali za Lazarevu subotu i Blagovesti kada smo prodali oko tonu šarana i 500 kilograma tolstolobika“, kaže za RINU vlasnik ribarnice Darko Mirković iz Gornjeg Milanovca.

Možda vas zanima:

Ovaj deo naše zemlje zovu i SRPSKA TOSKANA: Prelepa i samo po sebi, ali sad postaje još atraktivnija, evo šta dobija
Očekuje se povećanje broja turista i turističkog prometa u Topoli. U Topoli se gradi Oplenačka eko-staza.

Troskot iz Gornjeg Milanovca: Zaboravljena lekovita biljka sa livada Rudnika
Na proplancima planine Rudnik raste biljka koju su nekada nosile bake u maramama, a danas je traže fitoterapeuti iz inostranstva
On dodaje da su porudžbine za Veliki petak već pri kraju, a najveća potražnja je za svežom i prženom ribom, dok nešto slabije ide prodaja ribljih prerađevina kao što su pljeskavice i štapići.
- Prodaja sveže ribe je zadovoljavajuća, ali dosta više se traži pržena. Mi za naše kupce uvek izlazimo u susret i po njihovoj želji pripremimo čak dostavljamo i na kućnu adresu. Ja živim u Topoli, tu imam takođe dosta kupaca pa iz Gornjeg Milanovca za njih dopremamo izvesne količine pržene ribe“, kaže Mirković.

Inače, vlasnici ove ribarnice često učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i pomažu onima koji nemaju, kako bi za najveće i najradosnije Hrišćanske praznike svi imali na trpezi ukusan i kvalitetan obrok.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Kako napraviti tečno đubrivo od gaveza: Težnost koja deluje kao raketno gorivo za vaše biljke - od cveća do povrća
Najbolje domaće tečno đubrivo pravi se od gaveza, a toliko je jako da biljke od njega rastu preko noći

Ova gljiva je "šumski džekpot": U Srbiji vredi čak i preko 100 evra po kilogramu
Smrčak je nutritivno bogat i predstavlja važan izvor zarade za mnoge berače. Raste sezonski od aprila do juna na vlažnim zemljištima širom Srbije.

Na ovaj prirodan način ćete se rešiti dosadnih smrdibuba u svom domu: Ključ je u tome gde ćete staviti ovo sredstvo od samo 2 sastojka
Ako ste ikada imali posla sa smrdibubama u svom vrtu ili u kući znate koliko mogu da budu dosadne, srećom, postoji prirodan način da ih se rešite bez upotrebe hemikalija koje mogu biti štetne za biljke i okolinu.

Danas slavimo letnjeg Svetog Nikolu: Na ovako važan dan valja se uraditi ovo
Sveti Nikola je postao jedan od najomiljenijih svetaca i za njega se vezuju mnogi običaji opstali iz davnina

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Komentari(0)