OVAJ SRPSKI GRAD MNOGI OBOŽAVAJU Stanovi se prodaju za 1.000 evra po kvadratu, a evo i kako do njih

Lepote Srbije

21:00

Aktuelno 0

Na konkursu se nudi 25 od 27 stanova u lameli 5. Dva stana prodaće se po komercijalnim uslovima.

OVAJ SRPSKI GRAD MNOGI OBOŽAVAJU Stanovi se prodaju za 1.000 evra po kvadratu, a evo i kako do njih
Shutterstock/petrovaradinska tvrđava

 

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za prodaju solidarnih stanova koji se prodaju po ceni od 1.000 evra po kvadratu, a nalaze se u Ulici Momčila Tapavice BB. Nekretnine su namenjene porodicama koje moraju da zadovolje nekoliko kriterijuma.

Na konkursu se nudi 25 od 27 stanova u lameli 5. Dva stana prodaće se po komercijalnim uslovima. Novi Sad gradi solidarne stanove kao vid podrške stanovništvu u rešavanju stambenog pitanja. Plan je da se gradi još ovakvih zgrada u budućnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Cena kvadrata je, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, 116.774,63 dinara. Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može da se otplaćuje 20 godina. U ponudi je sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara koji su namenjeni dvočlanim porodica. Osam stanova površine 43 kvadratna metra prodaju se za tročlana domaćinstva. Za četvoročlane porodice namenjeno je pet stanova od 56 kvadrata, dok je isto toliko stanova površine od 60 kvadratnih metara namenjeno za petočlana domaćinstva.

OVAJ SRPSKI GRAD MNOGI OBOŽAVAJU Stanovi se prodaju za 1.000 evra po kvadratu, a evo i kako do njih Shutterstock/Novi Sad
 

Zainteresovani za kupovinu moraju da ispune nekoliko uslova: moraju da budu državljani Srbije, da imaju prebivalište u Novom Sadu, da ne poseduju stan ili kuću na području Srbije ili da nekretninu nisu otuđili u prethodne tri godine. Takođe, jedan od uslova je taj da svojim sredstvima ne mogu da reše stambenu potrebu po tržišnim uslovima.

Takođe je postavljena i maksimalna granica mesečnih prihoda koje kandidat za stan može da ima. Ovo zavisi od kategorije, ali je prosečna visina primanja ograničena na 110.000 po osobi. Rok za prijavu na konkurs je 30 dana, a prijave se podnose Stambenoj komisije putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

Komentari(0)

Loading