Ostali smo šokirani, Priboj je tradicionalna sredina: Crtani film sa gej junakom u glavnoj ulozi uznemirio roditelje, neki su odmah sa decom napustili projekciju

11:00

Aktuelno 0

Nakon što je krajem novembra počeo da se prikazuje u srpskim bioskopima, crtani film "Čudesni svet" uzburkao je javnost jer je glavni lik homoseksualac.

Ostali smo šokirani, Priboj je tradicionalna sredina: Crtani film sa gej junakom u glavnoj ulozi uznemirio roditelje, neki su odmah sa decom napustili projekciju
Rina

Nakon nekoliko meseci projekecije i nakon što je obišao skoro sve gradove, ovaj akciono-avanturistički film koji po prvi put uključuje i gej tinejdžersku romansu stigao je i u pribojski Dom kulture.

- Ostali smo šokirani. Dosta je bilo negodovanja, mnogi su čak i pre kraja projekcije napustili salu. Priboj je popriličo tradicionlana sredina u kojoj ti neki, da ih tako nazovemo, moderni trendovi koji dolaze sa zapada nemaju prolaz. Po nama nije u redu da se maloj deci nameću određene vrednosti kao normalne. Mi smo tu kao roditelji da im na to ukažemo, kaže jedan od roditelja za RINU.

Sa druge strane, direktor Doma kulture u Priboju, Svetlan Milinković, kaže da je projekcija ovog crtanog filma prošla bez većih problema.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Film je regularno stigao u našu ustanovu i to čak na samom kraju, pošto je već prikazan u skoro čitavoj Srbiji. Bio sam tu skoro sve vreme, nisam video da ljudi masovno napuštaju salu. Možda jedino ako je bilo nezadovoljnih pojednih roditelja, pritom ovo nije ni prvi put da se pokušava opstruisati projekcije u našem Domu kulture, izjavio je Svetlan Milinković.

Glavni likovi ovog filma su članovi porodice Klejd, koja je opisana kao "legendarna porodica istraživača", a njihov sin Itan je otvoreno homoseksualac. Prošle godine ovaj film povučen je sa repertoara Kulturnog centra na zahtev roditelja.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading