Značaj njihovih Eko bojanki prepoznao i UNICEF Ove devojke su ponos Novog Pazara

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Osmislile način da i najmlađe upoznaju kako da zaštite životnu sredinu i smanje zagađenje vazduha

Značaj njihovih Eko bojanki prepoznao i UNICEF Ove devojke su ponos Novog Pazara
FOTO:RINA

Zagađenost vazduha u Novom Pazaru jedan je od većih problema, a da bi se u budućnosti bar malo promenila ova loša slika pokušaće da doprinese i pet mladih devojaka iz Sandžaka koje su došle na ideju da odrade Eko bojanke, kako bi i njamlađi postali svesni šta je aerozagađanje. Ali, i da je neophodno da tokom odrastanja steknu ekološku svest kako bi u godinama koje dolaze svet u kom živimo bio lepše mesto za život.

- Projekat Eko bojanki predstavile smo na pprogramu koji je organizovao UNICEF koji će našu ideju podržati sa početnim grantom od 100.000 dinara. Ono što nas je pokrenulo jeste misao da je neophodno i najmlađe upoznati koliko je bitna zaštita životne sredine, a da će njima to najzanimljije biti kroz određeni vid igre. Cilj nam je da Eko bojanke podelimo u što većem broju vrtića i škola, rekla je za RINU Neira Hadžalić jedna od članica tima koji čini ukupno pet devojaka.

Za realizaciju projekta imaju tri mjeseca, a planiraju da bojanke podijele u tri kategorije, za djecu od tri do šest godina, od sedam do 10 i od 11 do 15 godina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Najmlađi će moći samo da boje, a stariji i da pročitaju određene propratne tekstove o značaju životne sredine i čistog vazduha, a oni najstariji biće podstaknuti da napišu neku pesmu ili priču isto vezano za tu tematiku. Najbolji radovi biće nagrađeni, dodaje Neira.

Osim nje, ovaj perspektivni tim čine još Mejrema Nicević, Hena Bošnjak, Sara Hasanović i Nizama Bronja. Od 52 mladih ljudi iz Nove Varoši, Raške, Prijepolja, Priboja, Kraljeva i Trstenika, upravo su one u pet odabranih timova kojima će biti dodeljena sredstva UNICEF-a za realizaciju projekta.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading